Kampmann tillbaka på 93

Den danske före detta mellanviktaren återvänder till UFC 93 för sin nästa match. Eventet hålls på Dublin, Irland, där Kampmann möter en debutant i weltervikt.

Danmarks Martin Kampmann (13-2-0), den första skandinav att vinna en match i UFC, sa tidigt att han skulle byta till den mer naturliga weltervikten först när han förlorade. Efter att ha vunnit fyra raka i mellanvikt, och deltagit i tätstriden för en titelchans, kom så den första förlusten mot amerikanen Nathan Marquardt på UFC 88.

Övergången till weltervikt (77 kg), krävde en ny värld av viktminskning och ”cutting” för den danske 26-åringen. En process som var besvärlig i början, då Kampmann tidigare sällan bantat bort särskilt mycket inför match. Träningspartners och coacher på Xtreme Couture har hjälpt dansken få rutin på sin nya viktklass, och det har blivit dags för debut som en lättare fighter.

UFC 93 hålls i Dublin, Irland, den 17 januari.

Trolig motståndare som rapporterats på flera håll, är den brasilianske debutanten Alexandre Barros (15-5-0) från Gracie Barra. Barros har vunnit sina nio senaste matcher, i mindre brasilianska events.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer