Carano till Zuffa?

Presidenten för Zuffa, Dana White, har tidigare tagit starkt avstånd ifrån att släppa in kvinnliga fighters i någon av organisationens burar, UFC och WEC. Med framgångarna för Gina Carano hos EliteXC, har White nu tänkt om, och ser en möjlighet till att ha MMA för damer på prov.

2007 sa Dana White mycket klart och tydligt att han ogillade fighting för damer, och att det inte var något som skulle ske inom Zuffa. Men med de mediala framgångarna för sportens okrönta drottning Gina Carano, har nu presidenten för Zuffa mjuknat i sin inställning. Under en presskonferens i Toronto adresserade White frågan:

– Gina Carano är en stjärna, och jag tycker hon är talangfull. Vad jag är beredd att göra, är att ta Gina till WEC. Vi kunde arrangera fighter när det finns en utmaning för henne. Testa, och se hur det går, sa White.

Den uppenbara utmaningen vid horisonten är det möte som inte han ske förrän EliteXC kollapsade, Carano vs. Santos. Matchen ansågs vara så värdefull att den planerades ingå i organisationens första PPV-satsning. Christiane ”Cyborg” Santos har på kort tid lyckats knipa en andraplats i medial uppmärksamhet kring en kvinnlig fighter, och utgör den nödvändiga andra hälften för en superfight. I ett inslag för ESPN, sa White att just den matchen var vad han skulle kunna tänka sig att testa i WEC.

Sportens kvinnliga division har vid det här laget accepterats på alla arenor utom den främsta. Men med Zuffas nya inställning finns det en högst rimlig chans att få se kvinnor i oktagonen i framtiden.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer