Superior Challenge – Latifi vs. Hama

Sjunde matchen på cardet blir en tung kamp mellan svensk brottning och fransk grappling.

[b]-105 kg: Ilir Latifi, Sverige (debut) vs. Cherif Hama, Frankrike (1-0) [/b]

Galans tyngsta kamp i kilogram räknat, släpper lös drygt 200 pannor innanför ringrepen. Latifi och Hama är två rutinerade atleter med sikte på professionell MMA. Latifi har sin bagrund i grekisk-romersk brottning, där han tog hem det nordiska mästerskapen som junior 2001. Latifi debuterade i seniorlaget, men en ryggskada tvingade brottaren att rehabilitera. 2005 var han tillbaka och tog ett SM-brons. Latifi har sneglat på MMA ett bra tag och gör nu sin debut.

Cherif Hama är en grappler ifrån Frankrike med lång erfarenhet av tävlingsmattan. Redan 2004 fick han en guldmedalj med sig ifrån Paris grappling open, vilket är en bedrift i ett land känt för sina starka judokas och grapplers.

Matchen blir ett test, i den stående kampen där ingen av de två har någon trygghet att falla tillbaka på, och på marken där Latifis givna toppgame ställs mot Hamas guardarbete.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer