Med fokus, medkänsla och ett öppet sinne – aikidomästaren Pat Hendricks kommer till Sverige

Amerikanskan Pat Hendricks, 6 dan aikikai är en av världens högst graderade kvinnor inom kampkonsten aikido. 3-5 juni kommer hon till Stockholm för att hålla i ett tre dagar långt läger.

– Jag ser verkligen fram emot lägret i Stockholm, jag har ofta en bra känsla inför träningen i Sverige. Det största antalet kvinnliga tränande brukar vara i de skandinaviska länderna, det är roligt. Det är givande att ha så många entusiastiska deltagare, både män och kvinnor. Jag känner mig hemma i Sverige.



Pat Hendricks har tränat aikido i 32 år, hon har bott i Iwama, Japan, i olika omgångar och tränat för mästaren Saito Sensei. Hennes egen dojo i San Leandro, Kalifornien, är öppen för stora grupper vuxna och barn, men hon är också känd för de speciella pass hon håller bara för kvinnor. Och Pat Hendricks ser sig gärna som en pionjär för kvinnliga tränande, men menar också att hennes träning och syn på aikido främst handlar om fokus, medkänsla och ett öppet sinne.



110 anmälda tränande från Sverige, Ryssland, Holland och England kommer att ta Sprallenhallen på Södermalm i Stockholm i besittning under pingsthelgen. Pat Hendricks finns i Sverige 30 maj-5 juni.

Passa på att träffa henne! Kontakta Frida Arnqvist för mer information; 070-605 05 54, frida.arnqvist@stockholm-aikido.nu. Eller se www.stockholm-aikido.nu/pat för mer information.



Stockholms Aikidoklubb har träningslokal på Rosenlundsgatan 50 i Stockholm, ett 40-tal vuxna och barn tränar regelbundet i föreningen. Lägeraktiviteter och evenemang tillhör också Stockholms Aikidoklubbs verksamhet.



För mer information om aikido och Stockholms Aikidoklubb, kontakta ordförande Klas Marklund 070-393 61 66.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer