Christer Pallin: ”Lagförslaget skiljer sig inte från Britt Solbergs utredning”

Fighter Magazine intervjuade Christer Pallin på RF som var märkbart irriterad och endast valde att svara på vissa av Fighter Magazines frågor.

På frågan om vad han ansåg om att försöka påverka de olika förbunden genom att kontakta dem och samstämma sina svar, svarade Pallin att det är gängse norm att föra en dialog med sina medlemsförbund och att det är så det går till i ett demokratiskt förbund. Han såg inga som helst problem med att gå ut och informera om vad RF kommer att stå i frågan trots att beslut i RS inte är taget ännu.



Det mest anmärkningsvärda var att han ansåg att det nuvarande lagförslaget inte skiljde sig från den utredning (SOU 2003:24 Kampidrott i fokus) som Britt Solberg lade fram.

– Jag anser att det inte är väsenskilt från Solbergs utredning, säger Pallin.



Britt Solberg själv har sagt i en intervju att hon inte känner igen lagförslaget i sin nuvarande form och att det är inte längre hennes utredning.

Detta bekräftar Kenneth Wising på Justitiedepartementet som säger:

– Jag har också pratat med henne och kan förstå att hon inte känner igen sig. Vi har varit tvungna att korta i texterna och då kan det vara så att det får vissa konsekvenser och att väsentligheter faller bort. Man kan ju uppfatta saker olika.



Den stora skillnaden mellan Britt Solbergs utredning och lagförslaget är att utredningen föreslog en slopning av Lagen (1969:1) om förbud mot professionell boxning och att man införde ett tillståndsförfarande istället medan lagförslaget förespråkar att införa en ny lag som reglerar all kampsport som tillåter deltagarna att med slag, sparkar eller annat våld träffa motståndarens huvud . Det innebär i praktiken ett utökat förbud som även innefattar förbud mot vissa kampsporter.Fighter Magazine intervjuade Christer Pallin på RF som var märkbart irriterad och endast valde att svara på vissa av Fighter Magazines frågor.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer