Karin Mattson tar Christer Pallin i försvar

Fighter Magazines nyhet om att RF:s chefsjurist Christer Pallin försökt påverka och likrikta de olika medlemsförbundens remissvar har fått Riksidrottsföörbundets ordförande Karin Mattson att reagera.

I ett personligt e-mail till Fighter Magazines chefredaktör Marko Ervasti skriver hon bland annat:

”Det är en mycket allvarlig anklagelse du kommer med.”



Hon försvarar Pallins agerande med att:

”Det kan väl knappast vara särskilt märkligt att vi har en kontakt med våra egna (självständiga) medlemsförbund i frågan.”



Det som hon inte tycks vilja se eller kännas vid är det faktum att Christer Pallin gått ut till de berörda medlemsförbunden och på ett klart och tydligt sätt satt agendan i denna sakfråga.



Fakta kvarstår att RF:s Chefsjurist Christer Pallin har varit i kontakt med inblandade förbunden. Han talar om i ett e-mail klart och tydligt sin och RF:s ståndpunkt i frågan och skriver vidare att: ”Jag tror att det kan vara bra om vi på lämpligt sätt stämmer av våra yttranden innan de inges till JuD.”



I och med detta talar han om att det vore bra om man höll en gemensam linje samt att den föreslagna linjen är den han själv förespråkar:

”För er kännedom bilägger jag det yttrande RF gav in över den Solbergska utredningen ”Kampsport i fokus” (SOU 2003:24). Min bedömning är att RFs remissvar över Ds 2005:46 kommer att ligga i linje med detta yttrande.”.



Hela poängen med att ha olika remissinstanser försvinner om man skall likrikta de olika idrottsförbundens svar anser vi. Fighter Magazine finner detta anmärkningsvärt och ser mycket allvarligt på tillvägagångssättet. Vi kommer att följa upp detta närmare!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer