RF:s chefsjurist försöker manipulera remissvar

RF:s chefsjurist, Christer Pallin, har skickat ut ett brev till de olika idrottsförbunden som ska lämna in remissvar på lagförslaget om kampsporter (DS 2005:46).

I brevet skriver han bland annat ”Jag tror att det kan vara bra om vi på lämpligt sätt stämmer av våra yttranden innan de inges till JuD”. Det är uppenbart att chefsjuristen försöker styra de olika idrottsförbundens remissvar så att det blir likt hans eget. Vidare skriver Christer Pallin ”För er kännedom bilägger jag det yttrande RF gav in över den Solbergska utredningen ”Kampsport i fokus” (SOU 2003:24). Min bedömning är att RF:s remissvar över Ds 2005:46 kommer att ligga i linje med detta yttrande”. Avsikten är helt tydligt att RF och de berörda idrottsförbunden helt enkelt ska ställa sig positiva till lagförslaget. Icke desto mindre så eftersom Christer Pallin själv har uppdraget att skriva underlaget till RF:s yttrande.



Detta gör alltså RF:s chefsjurist trots att han inte har en aning om vad de olika självständiga idrottsförbunden för Budo och Kampsport, Tae Kwon Do, Judo, Boxning och Gymnastik har för åsikter om det nya lagförslaget. Ett lagförslag som för övrigt är väsenskilt från det ursprunliga i tanke, ton och framställning.



Frågan är varför chefsjuristen på Riksidrottsföbundet försöker likrikta, manipulera och styra de självständiga specialidrottsförbundens remissvar?”



Fighter Magazine har försökt nå ordförande för Riksidrottsförbundet Karin Mattson för en kommentar utan framgång.



Nyheten är uppdaterad 2005-11-23.



Förtydligande:



Vad vi menar är att:

1. RF:s Chefsjurist Pallin har tagit kontakt med inblandade SF för att påverka dem att samstämma sina remissyttranden i frågan.

2. RF:s Chefsjurist Pallin talar om vilken linje han/RF förespråkar.



Jag kan inte tolka det på något annat sätt att RF:s Chefsjurist Pallin försöker styra sina SF till att följa RF:s linje i frågan. På detta sätt försvinner hela poängen med att ha olika remissinstanser. Vi finner detta anmärkningsvärt!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer