Missa inte Rallarsving ikväll

I kvällens program beger sig Andreas och Musse till Gotland.

Såhär skriver Z-tv om kvällens program:



Fastlands sorkarna hugger till

Några mil utanför Visby ligger behandlingshemmet Staple där ungdomar mellan 13-21 år bor tillsammans med ledare. De som sitter här har på olika sätt haft en stökig uppväxt eller själva varit stökiga. Här används bland annat brasiliansk jiujitsu som för att förbättra ungdomarnas psyke och fysik. Musse och Andreas tränar ihop med kidsen och tar ett längre snack med den före detta eleven Anas som har en speciell relation till kampsport. På Staple provar de också på Andreas favoritsysselsättning: bananen.



Gotland har flest skatter från vikingatiden i Sverige och år 2005 är vikingarnas år på ön. Därför bestämmer sig Musse och Andreas för att prova på lite tvättäkta vikingastridskonst. Tillsammans med de legendariska bröderna Nordin och deras rustmästare Erik Hårfagre får de testa vikingastridskonst med svärd och sköld. Att slåss med svärd kanske ser tufft ut men är farligt och gör ont konstaterar rallarsvingsgrabbarna ganska snabbt.



Sveriges största thai-gala äger rum på Gotland och självklart besöker Andreas och Musse den. De träffar Pernilla Johansson, en thai-boxare med bakgrund inom karate och tae-kwon do, som ska möta en hårdför finska i en fullkontaktmatch.



Kanal: Z-tv

Tid: 22:00

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer