Cro Cop vs. Barnett, Kharitonov vs. Werdum klara för Pride Fighting´s ”Fully Loaded”

Tokyo, Japan – Ytterligare två matcher är klara för Pride Fighting´s kommande event ”Fully Loaded”. Tävlingen är planerad att sändas på Nord Amerikas pay per view måndagen den 24 oktober.

Första matchen är en efterlängtad rematch mellan kroaten Mirko ”Cro Cop” Filipovic och amerikanen Josh ”The Babyface Assassin” Barnett. De har tidigare mötts i en match på ”High Octane” som gick den 31 oktober 2004. Då vann Cro Cop på submission efter bara 46 sekunder.



Hur som helst, submission uppstod efter det att Barnett dragit på sig en axelskada. Nu är han helt återställd och revanschsugen. Samtidigt ser Cro Cop fram emot att återigen finnas med på tungviktsrankingen.



I den andra matchen se vi Cro Cops lagkamrat, Fabricio Werdum vs. Sergei Kharitonov. Då Fabricio har gått obesegrad i sin MMA-karriär så har han garanterat vinst emot Roman Zentsov och Tom ”Big Cat” Erickson. Motståndaren, Sergei Kharitonov har inte varit mindre imponerande med sin PRIDE-karriär, som innehåller seger över både Pedro ”The Rock” Rizzo och Murilo ”Ninja” Rua. Inte att förglömma är att Kharitonov avancerade till semifinal på tungvikts GP-turningen 2004 efter endast en förlust mot Antonio Rodrigo Nogueira. Nu är Kharitonovs mål att etablera sig som huvudkonkurrent till Fedor Emelianenkos tungviktstitel.



Tidigare annonserade matcher är;

– Quinton “ Rampage” Jacksons comback där han möter japanen Hirotaka Yokoi.

– De två judolegenderna Makoto Takimoto, Japan (guldmedaljör på OS) möter Yoon Dong Sik, Korea under MMA-regler.



Fightcard:

Mirko “Cro Cop” Filipovic (Croatia) vs. Josh Barnett (USA)

Sergei Kharitonov (Russia) vs. Fabricio Werdum (Brazil/Spain)

Quinton “Rampage” Jackson (USA) vs. Hirotaka Yokoi (Japan)

Makoto Takimoto (Japan) vs. Yoon Dong Sik (Korea)



Ytterligare matcher kommer annonseras ut inom kort.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer