Marcus Tillberg från Göteborg, nordisk mästare i Taekwondo

Marcus Tillberg, Göteborg, tog hem guldet i Nordiska mästerskapen som gick söndagen den 23 januari i Oslo.

Marcus gick totalt 4 matcher (ovanligt många för ett NM) och gjorde en strålande tävling. Efter en tuff inledningsmatch som Marcus vann med 12 -11 kunde han gå vidare mot en kvartsfinal där han ställdes mot en mycket välmeriterad dansk. Dansken bjöd upp till ordentligt motstånd men Marcus jobbade på målmedvetet och bestämt med förbundskapten Chago Rodgrigues vid sin sida. I slutsekunderna stod den 12 – 12 och man trodde att domarna skulle avgöra matchen med omröstning. Då satte Marcus skickligt in en högre växel och dansken öppnade sig. Matchen slutade 13 – 12 till Marcus. I semifinalen ställdes Marcus mot en islänning och segern var aldrig hotad. Marcus tog kommandot direkt och behöll sedan det hela matchen igenom som han enkelt vann med behagliga 13 – 7.I finalen ställdes Marcus åter mot en dansk. Denna gång mot en kille som han mött tidigare i Lomma Cup förra året och där fick se sig ordentligt besegrad. Nu var det dags för revansch. Första ronden slutade jämt. Därefter lade Marcus in en extra växel och jobbade på med högre tempo och smartare tekniker vilket gav resultat. Finalen slutade 12 – 7 till Marcus favör och Sverige hade en Nordisk Mästare i -62 kg senior. Marcus var för övrigt den ende Nordiske Mästaren på senior herrsidan från Sverige.

Marcus Tillberg, Göteborg, tog hem guldet i Nordiska mästerskapen som gick söndagen den 23 januari i Oslo.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer