Fyra EM-medaljer till svenska landslaget i wushu

EM i wushu i Moskva blev en succé för det svenska landslaget. Inte mindre än fyra medaljer, och fyra i guld, hade de med sig hem.

Hanna Sillén (Stockholm) vann guld i sin klass (sanshou -60 kilo). Hon började med att vinna över en ryska i två raka ronder.Ebba Lexmark (Stockholm) tog guld i sin klass (sanshou -65 kilo).Tereze Lindberg (Malmö) tog silver i sin klass (sanshou -55 kilo). En stor bedrift med tanke på hur stor klassen är. Hon förlorade tyvärr mot en turkiska i semifinal där hon överraskades av turkiskans höga tempo och snabba sparkar. Enligt coacherna förlorade Tereze mot en sämre motståndare.Björn Köllerström (Stockholm) tog brons i sin klass (sanshou -75 kilo). Han började med att chocka motståndet genom att fullständigt överlägset krossa sin armeniske motståndare. I semifinalen mötte Björn den regerande världsmästaren (Belatov) på dennes hemmaplan.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer