Filipino martial arts i Budoförbundet

I mars i år valde förbundsstämman att filippinska kamparter (FMA) skulle få vara medlemmar. Nu har den första klubben, Pekiti Tirsia Kali Sweden IF i Stockholm, kommit med.

– Det är kul att ingå i förbundet, säger Michael Marlow, huvudinstruktör på klubben. Det är en bekräftelse för att FMA är seriösa och organiserade och platsar i Riksidrottsförbundet.

FMA har funnits i 20 år i Sverige men är fortfarande mycket litet. En anledning till har kanske varit att samarbetet mellan de olika stilarna inom FMA inte varit så stort. Michael Marlow gläder sig åt att medlemskapet i förbundet kan vara ett steg i rätt riktning för att ändra på det.

– Det har varit ganska mycket vattentäta skott mellan stilar förut men det är viktigt att gå samman så att vi kan hjälpas åt att göra bra saker för FMA, säger han. Vår idrott är ny och okänd och det är lättare om man går samman. Det är en minst lika viktig del av medlemskapet i förbundet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer