Rapport från SM i thaiboxning

Lördag den 4:e septembergick SM i thaiboxning på Vallentuna Boxing Camp i centrala Stockholm

Lördagens tävlingar var väl organiserade och hela 23 matcher avverkades i högt tempo, utan lång väntan. Mats Söderström och Vallentuna fick beröm på förbundets årsmöte som hölls senare på kvällen för det tighta arrangemanget.Även kvaliteten på deltagarna var genomgående hög och det västsvenska derbyt i -60-kilosklassens final var av yttersta klass. Den unge men aktive Chris Foster som just kommit hem från en träningsresa i Thailand vann den hårda och jämna finalen mot Niklas Karlsson från Borås. Fosters och Karlssons match fick beröm från alla möjliga håll och bådar mycket gott för framtiden.Finalen i -63,5 kg var även den mycket jämn och bra och vanns övertygande av Michel Silva från Fighting Spirit.Tungviktsfinalen (+91 kg) var en oteknisk och rörig historia som vanns på delat domslut av Enrico Rou från F3 i Göteborg.Inför kvällens stora gala i Solnahallen där det bl.a. ska göras upp om WMCs världsmästarbälten återstår tre SM-finaler :Elias Daniel från Kristianstad Muay Thai mot Osvaldo ”Ossy” Palma från Sthlm Muay Thai i -71 kgFrank Hofstetter från Fight Gym Borås mot Vallentunas David Bernth i -75 kgSimon Lannetoft mot Fredrik Rosenberg från Malmö i -81 kg. Rosenberg såg mycket stark och säker ut i lördagens turnering.I övrigt ska två högintressanta världsmästartitelmatcher klaras av i kväll, det är den utomordentligt meriterade numera Finlands-baserade Thailändaren Jonhod som möter en stark fighter från Sithpolek i Pattaya, Thailand. Jörgen Kruth ska även försöka ta revanch på australiensaren Slowinski. Rapport och artikel i nästa nummer av Fightermag kommer.Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer