Intervju med Christian Sandberg

Christian Sandberg från Pancrase Gym kom 2:a på Fila World Grappling Championship den 12 och 13 december i Fort Lauderdale, Florida, USA.

– Jag kom igår morse och åkte direkt till jobbet, berättar Sandberg till Fighter Magazine.

Berätta om dina upplevelser och matcher!
– Det kvar kul. Jag vann tre matcher på poäng. Jag hoppade till halvguard i alla matcherna, något som jag fokuserat på de tre senaste åren. Jag viste att många amerikaner var fristilsbrottare och ville inte mäta mig med min vanliga brottning mot dem. Jag lyckades svepa i alla tre matcherna och fick poäng på passerringar, svep och rygg. Det var jämna matcher och tufft motstånd.

Berätta om finalen!
– I finalen mötte jag Nicolas Renier som är en duktig och meriterad grappler från Frankrike. Han har bland annat ADCC uttagningarna i Europa. Han var för svår för mig även om det var en jämn match, jag förlorade med 5-3. Jag fick reda på efteråt att det stod 3-3 med endast 10 sekunder kvar, då han fick en passering. Jag trodde jag låg under mer, det kändes som jag låg efter hela tiden. Han vann alla sina andra matcher på submission. Så att komma tvåa känns ok, han vann rättvist. Han var otroligt duktig.

Hur var arrangemanget?
– Det var en upplevelse, det är ett stort arrangemang. Proffsigt skött, allt från det officiella hotellet till allt på arenan, med tider och media.

Fick du någon uppbackning från Svensk Submission Wrestling Förbundet?
– De stod för hela min resa och det är jag otroligt tacksam för, det är ett uppsving känns det som. De tog tydligen något beslut på en årsstämma att sponsra eventuella resenärer till VM med 15000:-. Jag fick reda på det från Tony Larsson.

Varför tror du det inte var fler svenskar som åkte över och tävlade på VM?
– En anledning är kanske att Fila inte vuxit sig stor i Skandinavien än. Det pratas inte så mycket om det. I Europa är det större och flera länder skickade ett landslag. Nu har SSWF gått med i FILA, så jag tror att SSWF har en bra framtid!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer