Nyhet

Mental tuffhetsträning på sommarens MMA Academy

Alla som håller på med kampsport vet att den mentala styrkan är viktig för att kunna ta nästa steg i sin utveckling. Att med framgång gå upp i ringen eller i buren – eller att få ut det mesta av sparringen hemma på klubben – utan att det låser sig i huvudet handlar inte bara om att kunna teknikerna. Det handlar lika mycket om att kunna hålla sig kall nog för att tänka och samtidigt prestera på topp.

För att hjälpa årets lägerdeltagare med vägledning för hur man som kampsportare kan jobba med mental tuffhetsträning har MMA Academy därför i år bjudit in Igor Ardoris som föreläsare på temat ”Mental tuffhetsträning för kampsportare”. Under årens lopp har Igor arbetat som mental tränare för ett stort knippe svenska elit- och proffsfighters, bland dem thai-fightern Madde Vall, vårt nya svenska UFC-hopp Nico Musoke, karateproffset Bleard Amagjekaj samt framgångsrika kampsportsklubbar som Allstars Training Center och Halmstad Muay Thai samt inte minst Svenska Karatelandslaget. Att Igor Ardoris dessutom själv har tävlat i kampsport på elitnivå innebär att han ännu bättre förstår och kan sätta sig in i stressen och pressen som kan uppstå i sparring och match, menar Linus Blom, en av arrangörerna av MMA Academy.

Igor Ardoris säger själv följande om sommarens föreläsningar på MMA Academys MMA, BJJ & Grappling- samt muay thai-läger:

– Fokus på mina två föreläsningar i mental tuffhetsträning på sommarens MMA Academy kommer att vara att lära lägerdeltagarna hur de kan arbeta med att träna upp sin förmåga att behålla lugn och stabilitet under den typen av mental stress som det innebär att ha någon mittemot sig som slår på eller försöker strypa ut en. Jag kommer även att kombinera föreläsningarna med praktiska övningar som deltagarna sedan kan ta med sig hem till klubben till höstens träningspass.

En som har arbetat med Igor Ardoris under många år är Madeleine Vall. Madde är en av Sveriges mest framgångsrika thai-boxare med ett flertal EM- och VM-medaljer i bagaget och tillsammans med Jocke Karlsson, Dan Karlsson, Andreas Michael och Sanny Dahlbeck hör hon dessutom till instruktörsteamet på MMA Academys muay thai-läger. Madde har arbetar med Igor som mental tränare under de senaste fyra åren:

– Jag har haft förmånen att få jobba med Igor i snart fyra år. Jag kontaktade honom för att få hjälp med att bli en vassare fighter. För att lära mig hantera tuffa och pressade situationer i ringen, och inte minst – att lära mig hantera mig själv i dessa lägen. Igor står för en mycket stor del av mina resultat och min utveckling. Hans stöd och de verktyg han försett mig med har inte bara gjort mig till en tuffare och smartare fighter, utan lika många gånger hjälpt mig utanför ringen och i vardagslivet. Jag har gjort en inre resa jag är väldigt tacksam och stolt över. Igor är professionell, pålitlig och fick mitt fulla förtroende från vårt allra första samtal. Det finns få personer jag litar på mer eller värderar högre.

För er som vill läsa mer om sommarens MMA Academy och deras omtalade läger i MMA, muay thai, BJJ och grappling finns all information om instruktörer, datum, priser och massa annat om lägret på www.MMAacademy.se.

Foto: Jens Lennartsson

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer