IMMAF uppmärksammas i DN

– Första året nu blir inriktat på att få representanter i så många länder som möjligt. Brasilien har till exempel sex olika MMA-förbund och är väldigt fragmenterat. Då gäller det för mig att förhandla med dem om att slå ihop sig till ett. Får vi med fyra stycken på det har vi någon att samarbeta med, säger Wallén till DN.

Nästa steg är att börja planera för internationella mästerskap, som VM och EM, med målet att sporten ska bli upptagen i Sport Accord, en organisation där alla större sporter finns upptagna. Kravet för att få vara med är att sporten måste vara en världsomspännande idrott med internationella tävlingar.

August Wallén  hoppas att något av de länder där MMA är störst, till exempel Brasilien, Japan eller USA, ska kunna ha med MMA som uppvisningssport vid ett OS, men medger att det kommer bli svårt.

Läs hela intervjun i DN

DN har intervjuat August Wallén som är ordförande i det internationella MMA Förbundet, IMMAF. Han berättar om planerna för det nya förbundet och om drömen om OS.

12 april, 2012 – 13:47

Villkor för kommentarer

Kommentarer hämtas in från Facebook och är inte en del av fightermag.se. Om du väljer att kommentera är du själv ansvarig för vad du skriver. Du måste följa gällande lagar samt visa respekt och hänsyn till andra. Din kommentar kan när som helst modereras eller tas bort.