Pressmeddelande från Nyheter24

Som vi tidigare rapporterat om läggs Kampsport24 ned efter nästan 2 års tids mediabevakning av kampsport. Nedan kan du ta del av deras pressmeddelande.

I detta pressmeddelande meddelar redaktör Patrick Jenkinson och Joakim Borgudd att Nyheter24 har beslutat att lägga ner kampsportssajten Kampsport24 som vi driver för deras räkning. Redan den 1 december stängs sajten ner. Vi vill i detta pressmeddelande föra fram vår syn på saken.

Anledningen till beslutet är delvis att Nyheter24 inte har lyckats få sektionen att gå med vinst. För övriga frågor om orsakerna till beslutet, kontakta Nyheter24, till exempel nyhetschef Eric Rosén på eric@nyheter24.se.

Beslutet är inget som vi stödjer utan vi hade velat fortsätta att driva Kampsport24.

– Jag tycker det är oerhört olyckligt att Nyheter24 väljer att lägga ner sin kampsportssatsning och är något förvånad över tajmningen. När vi startade fanns det ett brett motstånd och många missförstånd kring främst MMA. Kampsport24 har varit en del av att seriöst rapportera om sporten och på så sätt bidragit till större kunskap och intresse från allmänheten för sporten. Nu skulle man ha möjlighet att få avkastning på sin investering men väljer en annan väg, säger Patrick Jenkinson i en kommentar.

I en krönika om beslutet skriver Joakim Borgudd följande:

”Jag skulle ljuga om jag påstod att jag inte var besviken men jag kan i alla fall se tillbaka på två år där vi har bidragit till att kampsportare fått den uppmärksamhet de förtjänar. Vi har också stått upp och tagit vår roll på allvar genom att ställa de hårda frågorna och vågat ta upp historier andra inte velat ta i”.

Läs hela krönikan här:
http://nyheter24.se/sport/kampsport24/kampsport24-kronikor/632544-nu-ar-det-slut

Vi värvades från MMABloggen.se december 2009 och har sedan dess drivit Kampsport24 i stort sett på egen hand och även fortsatt driva MMABloggen.se som en del av Kampsport24.

Joakim Borgudd kommer nu främst att fokusera på en del frilansuppdrag vid sidan av sitt arbete på Helsingborgs Dagblad. Patrick Jenkinson kommer att i alla fall till en början fortsätta driva MMABloggen.se som en fristående sajt igen.

Allt gott.

Patrick och Joakim

Genom

Joakim Borgudd
Journalist och webbredaktör
joakim@borgudd.com
073-7388912

Kampsport24
http://nyheter24.se/sport/kampsport24
http://twitter.com/borgudd

Som vi tidigare rapporterat om läggs Kampsport24 ned efter nästan 2 års tids mediabevakning av kampsport. Nedan kan du ta del av deras pressmeddelande.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer