Efter Strikeforce

Utklassning, är ett lämpligt ord för allt som hände i San Jose.

Fedor Emelianenko föll till slut. Fabricio Werdum fick precis den situation där hans främsta styrka ligger. Nere på marken, fortfarande fräsch och utvilad, med en rysk arm som stack ut för långt. Att den ryske kejsaren fick för sig att dyka ner i Werdums guard efter sin första slagserie framstår som helt obegripligt om man ska vara efterklok. Efter att först ha gått på en armbar och tappat den, jagade Werdum desperat ett nytt läge. Trots detta tog inte Emelianenko chansen att resa sig och komma undan. Han gav världens kanske främste grappler en chans till, och denna gång skedde inget misstag. En triangel armbar avslutade effektivt legenden om världens främste tungviktare. Det tog drygt en minut.

Cung Le gjorde inga misstag i returmötet med Scott Smith, men var förvånansvärt aggressiv vilket såg riskabelt ut till en början. Smith fick den typ av grötig närdistans som han gillar, och slapp vara måltavla för distanssparkar. Hemmafavoriten kom farligt nära flera tunga slag, och som vanligt verkade Smith osårbar för kontringar. Först i andra ronden hittade Le sitt flow och började ta över med sin tekniska repertoar. Även om Smiths hårda skalle inte var på väg in i dimman, kunde hans kropp inte ta hur mycket som helst. En snurrande bakåtspark i Smiths mellangärde avgjorde halvvägs in på rond två.

Okända Jan Finney visade mod och stolthet när hon svingade utan tvekan mot Cristiane Santos. Men även om ”Cyborg” fick ta några mindre slag i ansiktet, var de myggbett i jämförelse med lädret som flög i motsatt riktning. Fem gånger blev amerikanskan nedslagen vilket fick både kommentatorer och publik att böna om ett slut på fighten. Domare Winslow lät trots detta utklassningen pågå till andra ronden, där Finney efter ett knä i magen äntligen fick se sig besegrad.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer