Victor Cheng har accepterat match på Fighter Extreme 2009

Victor Cheng från Gladius MMA har accepterat match på Fighter Extreme 2009 den 6 december på Fitnessfestivalen på Svenska Mässan. Nedan följer en intervju om den senaste händelseutvecklingen.

Cheng är nyss hemkommen från USA och ser fram emot nya fighter på svensk mark. Han skulle ha fightats i en av de största organisationerna i USA, på Strikeforce Challengers den 6 november. Men matchen blev inte av på grund av att motståndaren var sjuk och att de inte kunde hitta en ersättare på så kort tid.

Fighter Magazine fick en intervju med Victor Cheng efter hemkomsten där han riktade skarp kritik mot organisationen.

Han berättar att alla papper var påskrivna, träningen avklarad och vikten på plats, men sedan hände det som inte fick hända. Dagen innan invägning, på onsdagen, meddelar arrangören att den tilltänkta motståndaren Wayne Philips var sjuk. Organisatören meddelade via matchmakern Cook att de höll på att ta fram en ny motståndare och att de redan förde en dialog med en annan fighter.

Cheng hade förberett sig väl och hade åkt över i god tid för att bli av med jetlagen och såg fram emot att tävla i en av de största organisationerna i världen. Han fortsatte att förbereda sig inför torsdagens invägning, precis enligt plan med hopp om en ny motståndare.

Tyvärr kunde inte den tilltänkta motståndaren tacka ja till matchen på grund av för kort förberedelsetid och Cheng blev utan match. Han kände sig blåst även om det var yttre omständigheter som han inte kunde rå för.

– Det känns som om man tappat ansiktet lite grand. Jag känner mig blåst. Många här hemma har sett fram emot att jag ska gå match. Så blir det inget. Det känns så dumt.

Cheng blev förkrossad av situationen, alla matchförberedelser, bantning hade varit förgäves. Han försökte förklara för organisationen de uppoffringar han hade gjort för att ta sig till Fresno. Tyvärr verkade de inte villiga att lösa situationen.
– Jag insåg att man är en bricka i ett spel. De bryr sig inte om en okänd svensk på ett undercard, så kändes det för mig i alla fall. Jag tror att hade jag varit ett namn i Strikeforce så hade de ansträngt sig lite mer och hittat en motståndare.

Samtidigt har organisationen lovat mycket såväl innan som efter incidenten berättar Cheng, men han känner att han inte kommer att tacka nej till matcher på hemmaplan och i andra organisationer under tiden. Han tar de matcher han får och skulle Strikeforce komma med ett mycket bra erbjudande och bra villkor så är han är intresserad.

Nu närmast väntar en match på Fighter Extreme 2009 för publikfavoriten Cheng som närmast haft en kometkarriär.
– Det ska bli skönt att fightas på hemmaplan, det ser jag verkligen fram emot. Jag har lagt allt det som hände bakom mig och siktar nu på denna match. Jag vill inget annat än in och göra det jag ska göra.

www.fighterextreme.se

Ticnet

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer