Fighting i mars

Hygglig aktivitet där både Zuffa och FEG arrangerar två galor vardera. Stormatcherna tar en paus och mars månad kommer mer att handla om en stor volym av mindre matcher. På hemmaplan i Sverige annordnas stjärnspäckad show kring SM i thaiboxning, och Tyskland får inhysa månades boxningsmatch.

WEC 39 – 1 mars

Fin start på våren. Fjäderviktstiteln står på spel när Mike Brown försvarar mot hårdingen Leonard Garcia. Jose Aldo fightas om en chans att bli nästa utmanare, och före detta lättviktschampen Rob McCullough planerar en slugfest med Marcus Hicks. Resten av cardet rör sig mellan bantam och weltervikt, i WEC:s nya modell med fyra viktklasser.

UFC 96 – 7 mars

UFC kommer till Ohio med ett ganska svalt card. Quinton Jackson toppar mot Keith Jardine och Gabriel Gonzaga gör comeback mot biffen Shane Carwin. Övriga medverkande är bland annat Brandon Vera, Kendall Grove, Gray Maynard och Matt Hammil.

Dream 7 – 8 mars

Fjäderviktsturnering är vårens tema för Dream. Benlåsspecialisten Imanari är en deltagare, tillsammans med före detta WEC-fighters som Chase Beebe och Hiroyuki Takaya. Shinya Aoki, Mitsuhiro Ishida och Melvin Manhoef är planerade för superfights vid sidan om det.

Sengoku 7 – 20 mars

Sengoku fortsätter följa Dream i fotspåren även i år. I deras fjädervikts-GP hittar man bland annat topprankade Hatsu Hioki och Hideki Kadowaki. Egenproducerade stjärnan ”King Mo” deltar, och så gör även brittiska kolossen James Thompson.

Klitschko vs. Gomez – 21 mars

Vitalis comeback fortsätter med en titelfight om WBC-bältet. Utmanaren Gomez är 44-1-0 och en värdig kandidat för jobbet. En fight som borde bekräfta om den ukrainska giganten är tillbaka på allvar.

Battle of Sweden – 28 mars

SM i thaiboxning med tunga namn både i mästerskapen och i superfights. Akhtar, Teymur, Öberg, Rama, Joof, Gromark och ännu fler kämpar om SM-titlar. I superfights syns bland annat Ole Laursen, Joakim Karlsson och Warren Stevelmans.

K-1 world GP – 28 mars

Årets första GP-tävling i Yokohama förväntas få finbesök av Bonjasky, Hari, Schilt, Aerts, Karaev och resten av eliten. Men som alltid när FEG är i farten, är fightcardet ren spekulation fram tills den dagen när galan hålls.

———————

Har vi missat något event? Tipsa med en kommentar.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer