Nyhet

Superior Challenge kommer tillbaka till Stockholm

Efter fyra års turnerande runtom i Sverige återvänder Superior Challenge till hemmaplan i Stockholm.

Den senaste Superior Challenge galan som arrangerades i Stockholm var Superior Challenge 7 på Hovet under 2011 och sedan dess har organisationen arrangerat galor i bl.a. Malmö Arena, Scandinavium, Helsingborg Arena etc. Den senaste galan var planerad att gå av stapeln i Stadium Arena i Norrköping under April. Dock stötte arenan på problem med golvet som krävde åtgärder innan galan kunde genomföras och evenemangsdatumet flyttades fram till den 1:a oktober. Dock kommer det inte varit möjligt för Stadium Arena att åtgärda problemet inför det nya datumet vilket innebär att galan den 1:a oktober i Norrköping blir inställd.

Bo Sundberg, VD Stadium Arena

– Tyvärr har vi på Stadium Arenas tvingats ta det tråkiga beslutet att ställa in MMA-galan Superior Challenge den 1 oktober 2016. Anledningen till detta är att det golvproblem som uppstått kvarstår. Golvet i Stadium Arena klarar bland annat inte av MMA-burens tyngd och de åtgärder som krävs för att lösa detta kan inte genomföras i tid.

Med anledning av detta har Superior Challenge beslutat att inte vänta på att situationen i Stadium Arena ska lösas och flyttar därmed galan från Norrköping till Stockholm. Galan kommer istället att gå av stapeln den 8:e oktober i Eriksdalshallen i Stockholms innerstad. Eriksdalshallen är en av Stockholms mest anrika arenor som färdigställdes 1938 och ligger i centrala Stockholm vid Skanstull. Det K-märkta taket med sina vackra bågformade träbjälkar skapar en härlig rymd i arenan som rymmer 2700 platser.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International

– Stadium Arena har gjort allt de kunnat för att lösa situationen men faktum är att problemet kvarstår, och vi kan inte vänta längre då vi har ett ansvar mot vår publik, våra atleter och partners. När problemet är åtgärdat kommer vi åter att titta på möjligheterna att arrangera en gala i Stadium Arena men tills dess har vi bestämt att flytta galan till Stockholm. Trotts denna situation så är vi otroligt glada över att komma tillbaka till vår hemmaplan och erbjuda en större publik möjligheten att uppleva Superior Challenge. Både arenabesökare och Viaplays tittare kommer att få uppleva högkvalitativ sportunderhållning med Sveriges starkaste matchkort. Eriksdalshallen är en anrik och vacker arena som passar perfekt för MMA. Med ett fantastiskt läge mitt i stan endast ett stenkast från Skanstulls T-bana är det väldigt enkelt att ta sig till och från arenan.

Superior Challenge 13 kommer att byta namn till Superior Challenge 14 för att symbolisera en nystart

Babak Ashti, Grundare Superior Group International

– När vi gick ut med gala-namnet Superior Challenge 13 var det flera som undrade varför vi inte hoppade över otursnumret 13. Vi reflekterade aldrig över det ur ett skrockperspektiv men nu när vi byter stad och arena känns det naturligt att byta namn till Superior Challenge 14 för att markera en nystart.

I vanlig ordning kommer kvällen att bjuda på Sveriges MMA-elit som tar sig an internationellt motstånd i världens största MMA-bur. Matchkortet är i stort sett detsamma förutom vissa mindre ändringar och tillskott. Bl.a. blev Superior Challenges lätt tungviktsmästare Joachim Christensen nyligen den senaste Superior Challenge fightern att få ett UFC kontrakt, vilket innebär att den titeln nu är vakant men när Joachim kommer ut ur UFC kommer han att få möjligheten att möta den då regerande mästaren. Övriga Superior Challenge fighters som har fått ett UFC kontrakt direkt efter att de blivit Superior Challenge champions är bl.a. Reza ”Mad Dog” Madadi, Ilir Latifi, Efrain Escudero och Thales Leites.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International

– Att skapa förutsättningar för svenska och nordiska atleter är bränslet som driver maskineriet Superior Challenge framåt. Vi har under alla år varit en språngbräda till eller från UFC, tagit fram intressanta motståndare till våra atleter, och skapat en bred TV-räckvidd för att lyfta de medialt över hela världen. Det här är vår främsta drivkraft och tack vare vår samarbetspartner Viaplay har vi nu ett väldigt starkt verktyg för att bygga nästa generation MMA-atleter.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer