Holländska Öppna i taekwondo avgjort

I helgen avgjordes den största öppna WTF Taekwondo-tävlingen som årligen hålls i Europa, Holländska Öppna. I hård konkurrens tog den 17-åriga talangen Milad Ashna från Stockholm en bronsmedalj i senior herrklassen -63kg.

Med över 900 deltagare, från nästan alla europeiska länder samt mer långväga gäster som från Iran, USA, Kanada, Mexico, Japan är det en mycket tuff tävling. I de största klasserna krävs det 6 till 7 matcher för att nå fram till guldet.

Milad Ashna gick 5 matcher och slog bland andra ut OS-deltagaren Michael Harvey från England i sin andra match, samt den tidigare EM & World Cup guldmedaljören Köksal Durusoy från Turkiet i kvartsfinalen.

På juniorsidan fick Sverige med sig två medaljer hem, silver till Nikita Glasnovic från Malmö i -59kg och brons till Casandra Ikonen, också hon från Malmö, i -68kg klassen.

Av de svenska seniordamerna var ett flertal framme och nosade på medaljplatserna men förlorade tyvärr kvartsfinalerna med mycket små marginaler, bland dessa Jessika Alair Soares i -46kg, Hanna Zajc -49kg, Johanna Pettersson -57kg och Rachel Wilson +73 kg.

 

Fighterpodden Nedslag 29 januari 2021 – McGregors förlust, smuggling och boxning

Kommentarer