Carnefjord gör burdebut

Den 21-årige Västeråsaren Marcus Carnefjord från Västerås MMA gjorde nyss sin proffsdebut tufft matchad mot Dennis Erdogan på Vision FC 2. Carnefjord tog hem segern och ser nu fram emot sin andra match och sin burdebut, som blir den 7 maj på The Zone FC Unbreakable. Läs en intervju med Carnefjord om proffsdebuten och förberedelserna inför Unbreakable som går den 7 maj.

Marcus Carnefjord går sin andra proffsmatch om en månad på The Zone FC Unbreakable. Debuten är avklarad och slutade med vinst. Carnefjord har vunnit de matcher han gått tidigare i shootfighting, vinsterna har bjudit på bra öppningar med slag och slutat med armbars. I submission wrestling har Carnefjord dock haft det tuffare, men också mött på tungt motstånd.

Carnefjords senaste match var på Vision FC 2 i Karlstad. En match som Carnefjord vann med domarsiffrorna 2-0. Carnefjord tröttade ut sin motståndare Dennis Erdogan riktigt ordentligt redan från start med sin monsterkondition, tunga knän och slag. Jag minns att jag slog vad om att matchen inte skulle gå tiden ut, då den var som hämtad ur filmen Gladiator. Slagsmål och publikens tumme ner – AVSLUT. Men så blev det inte. Matchen gick som av ett under tiden ut och efter beslutet dansade Carnefjord i ringen och hela vägen ut ur hallen. En skön och stark debut av Carnefjord.
Nu är det dags för Carnefjords andra match, som kommer att bli hans första proffsmatch i bur. Fightermag har fått en pratstund med Carnefjord om matchen på Vision, hans förberedelser inför burdebuten och matchen på Unbreakable den 7 maj.

Berätta lite mer om dig själv och din kampsportsbakgrund!
Jag är född och uppvuxen i Västerås, jobbar extra på ett lager för att kunna försörja mig och kunna träna så mycket som möjligt! Jag kom i kontakt med MMA som 16 åring och har sedan dess älskat sporten. Mixar min träning mellan submission wrestling/ BJJ, Muay Thai, MMA och boxning för att få ut så mycket som möjligt.

Du gick match nyligen på Vision FC och vann mot Dennis Erdogan som är en bra brottare. Vad hade du för gameplan mot honom?
Att inte låta honom få poäng genom nedtagningar och att jag skulle styra det stående och ta ner det på marken på mina villkor. Tyckte jag genomförde matchen bra, men jag måste och har steppat upp mitt game på alla fronter inför den här matchen.

Hur kändes det under matchen? Det såg ut som om ni hade roligt. Det var ett riktigt krig!
Jag hade riktigt jäkla kul! Och känslan går nog inte riktigt att beskriva utan måste upplevas. Det var krig och det var show! Precis som MMA ska vara.

I första rondens slut öste Erdogan på med en slagserie på säkert 10-15 slag. Kände du dig hotad eller skakad någon gång?
Nej inte direkt, han hade bra frekvens på slagen men de träffade aldrig på något hotande ställe, tyckte jag plockade dem bra. Det såg nog värre ut än var det var!

Vad tar du med dig från din första match?
Jag vet att jag klarar av 3 ronder, min motståndare har inte kört tiden ut. Han har inte fått känna påfrestningarna av 15 minuter. Där har jag en fördel som fick 3 ronder i debuten.

Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig?
Den ser väldigt olika ut beroende på mitt jobb, det är även förlagt kvällar och helger. Men som regel 1 pass på klubben per dag och ett konditions-/fyspass per dag, ibland 3 pass. Har en vilodag per vecka. Då brukar jag promenera eller jogga.

Vad har du för sparringpartners och tränare på klubben?
Mitt tränar team består av Anders Thelin, Mattias Nilsson, Jonas Brandstedt, Christian Jansson och Mikael Odehag. Sparring kör jag mycket med mina coacher och andra medlemmar.

Vad gör du när du inte tränar?
Umgås med familj och vänner! Jag är väldigt social och är gärna i rörelse och hittar på saker. Man blir så lätt rastlös av inte ha något att göra.

Slutligen, vad har du för förhoppningar inför matchen på The Zone FC den 7 maj?
Att bjuda Göteborgarna på en riktigt bra match där min arm sträcks upp när domarna anser att matchen är över!

Biljetter till Unbreakable
som går den 7 maj i Lisebergshallen hittar du
här.
För mer information om The
Zone FC Unbreakable – besök TheZoneFC.com.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer