Nyhet

Migrationsverkets sista rond är rent regelvidrig!

Laziz Sharifovs fall har varit förstasidesstoff i flera tidningar den senaste tiden-. Historien om denna boxningstalang är gripande, sorglig, jobbig och, tyvärr, vanlig. Migrationsverket åsidosätter Svensk lag och har skickat Laziz till ett land som vill se honom fängslad och, i värsta fall, död.

Laziz Sharifov med familj är från Kazakstan. Ett land som är en diktatur och styrs av korruption. Maffia i Kazakstan har uttalat dödshot mot familjen. Staten ser dem som förrädare. Deras egen släkt vill se dem död för att de inte längre bekänner sig till religionen islam.

Detta är det land som migrationsverket väljer att skicka en av våra fina svenska ungdomar till. De säger sig stå fast vid att Sverige inte ska skicka människor till länder där de riskerar att förföljas, skadas eller dö. Idag bröt de mot deras ord. Klockan 10:50 så sattes Laziz på ett flygplan till Amsterdam, och därifrån så skulle ett anknytande plan föra honom till Kazakstan 15:10. Detta trots att Laziz advokat har lämnat in ett överklagande som domstolen kunnat besluta om. Trots att migrationsverket har lovat att familjen ska få åka tillsammans. Ansvariga på gränspolisen verkställde beslutet, trots liggande handlingar. Enligt källor så pratade Lisa af Jochnick, Laziz advokat, med polisen som vägrade att lyssna och vägrade att erkänna henne som Laziz Sharifovs ombud!?

Laziz Sharifovs öde kan vi bara spekulera i nu. Men en sak är säker och det är att migrationsverket och svensk polis står ansvariga för vad som händer honom efter denna travesti.

Sverige har tyvärr blivit nedsvärtat av denna historia. Och det är inte första gången, säkerligen inte sista, detta händer. Flera fall figurerar i tidningar om migrationsverkets och gränspolisens kallsinniga behandling. Deras fusk med papper och handlingar. Är detta landet vi vill leva i? Landet vi vill satsa på och låta våra ungdomar skapa sig en moralisk kompass?

Linus Gustafsson, bedrövad svensk.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer