Nyhet

Anny Hammarsten: ”Jag hörde hur knät knakade”

Det som skulle bli ett avslut med flaggan i topp för svenska toppgrapplern Anny Hammarsten blev istället ett abrupt slut på grund av en skada. Väl på plats i St Petersburg för idrottskarriärens sista tävling World Combat Games åkte Hammarsten på ett knälås i första matchen. I en intervju berättar hon själv om skadan. …

Hej Anny! Hur mår du och vad hände i matchen?

– Jag mötte ryskan som vann VM år 2012. Jag visste att hon var en guardspelare och försökte därför söka vinkel i stående. Då rullade hon in en kneebar från stående och jag hann inte klappa. Jag hörde hur knät knakade och jag kan nu inte böja eller sträcka benet. Ryskan är i final och jag fick dra mig ur resten av turneringen.
Det känns jättetungt, speciellt eftersom detta var min sista tävling. Jag hade velat avsluta på ett helt annat sätt.

Hur såg förberedelserna ut för tävlingen och hur ser dina planer ut framöver, bortsett från skadan?

– Jag körde på bra med träning under hela sommaren. Sista månaden har fokusen varit lite sämre på grund av strul med visum o flygbiljett hit till Ryssland och på måndag börjar jag på ett nytt jobb. Så planen nu är att lägga energin på jobbet nu när jag slutar med tävlandet.

Krya på dig Anny Hammarsten och tack för dina fantastiska prestationer och medaljer under årens lopp. Vi hoppas givetvis att du läker så snabbt som möjligt och att du trivs med livet efter tävlingskarriären!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer