Nyhet

August Wallén efter submissionvinsten: ”Jag kunde ha gått ner på vilket som helst av hans slag”

August Wallén såg ut som säkerheten själv när han tog sig an den meriterade fransmannen Jean Francois Lenogue på The Zone FC 12 – Kamikaze i lördags. Redan i den första ronden avgjorde Wallén på en rear naked choke. Nu ger Wallén sin första intervju efter vinsten. Vad kände du precis innan du skulle gå …

Vad kände du precis innan du skulle gå in?

– Just då var jag mycket samlad och fokuserad, tänkte inte så mycket.

I matchens inledning får han dig att backa på slag och han får in ett par träffar. Vad tänkte du då?

– Jag tog slagen på guarden så de var ingen fara. Däremot kände jag att han slog väldigt hårt. Jag hade kunnat gå ner på vilket som helst av de slagen om de hade suttit. Det som däremot satt var en intercept höger som träffade med ”fingerknogarna” som ej har stoppning. Det var den enda träffen men det blev en liten cut.

Dina låga sparkar satt varje gång, kände du att du fick ett övertag med dessa?

– Övertag vet jag inte men dom satt bra och störde honom uppenbart.

Nedtagningen var nyckeln till vinsten, när du väl kopplade greppet kände du att du hade den?

– Jag hade ju clinch mot buren redan tidigare men valde då att känna på det. Jag har inte varit riktigt kry och ville inte riskera att bränna ut mig tidigt i matchen när han var pigg. När jag väl gick på det så kände jag att det var lätt, det var ingen belastning.

När du väl tog ryggen, visste du att det var en tidsfråga innan du fick avslutet?

– Nej det vet man ju aldrig, men jag tänker inte i dom lägena utan bara kör på. Däremot ville jag gärna ha det…

Du visade på bra tålamod och jobbade in och väntade på rätt läge innan du gick på strypningen, kände du själv att den satt?

– Jag ville som sagt inte bränna ut mig och det är onödigt att maxa när man inte har ett bra läge. Hade bra hjälp från Keso i mitt corner. Hade den aldrig helt perfekt men jag kombinerade två grepp där jag utnyttjade att han försvarade sig mot det första för att slutligen kunna avsluta.

Du fick det att se tämligen enkelt ut, upplevde du att du hade kontroll på matchen, var du någonsin orolig?

– Flera har sagt det, men som jag nämnde så kände jag att jag kunde ha gått ner på vilket som helst av hans slag. Marken var definitivt min, i alla fall från topp, men stående kunde vad som helst ha hänt.

Hur känns det nu efter matchen, är du nöjd med din insats?

– Ja i förhållande till allt som varit och förutsättningarna är jag extremt nöjd med min insats. Det känns mycket bra!

Kommer du att tävla fler gånger nu? Formen är bra, kanske redan på Superior i november?

– Det vet jag inte faktiskt. Om detta var min sista match så är jag nöjd med den. Men under rätt förutsättningar kan jag nog tänka mig att köra igen. Det hade varit jättekul att tävla på Superior men jag kommer att fokusera helt på våra fighters som har matcher då. Besam t ex tog hand om mig denna gången, jag kommer ta hand om honom på Superior!

– Jag vill passa på att tack Besam, Keso och Elina som coachade mig, Gladius Pro team, alla klubbkamrater på Gladius MMA och BJJ, vännerna i Shooters MMA, alla som stöttat mig på Fighter Centre och på nätet, Zone-crewet och den fantastiska publiken!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer