Nyhet

Sami Aziz vs. Jens Pulver klar för Superior Challenge 9

En riktigt intressant match har bokats för Superior Challenges första gala i Göteborg. Hemmasonen Sami Aziz ställs mot tidigare UFC mästaren Jens Pulver.

Sami Aziz, 5-3-1 gjorde tidigare under året klart att han kommer sin sista MMA match på Superior Challenge 9 som går på Aziz hemmaplan i Scandinavium, Göteborg den 23:e november. I dag gick organisationen ut med att Aziz:s match kommer vara huvudmatch för galan och motståndet kommer tidigare UFC mästaren i lättvikt Jens Pulver, 27-18-1 stå för.

Senast vi såg Sami Aziz gå en MMA match var 2010 på Superior Challenge 6 mot Norrmannen Joachim ”Hellboy” Hansen. En match Aziz förlorade via armbar i andra ronden. Något som gjorde att Aziz då förlorat tre raka matcher. Nu tre år senare kommer Aziz tillbaka för en sista match, i sin hemstad dessutom. Innan MMA-karriären var Aziz OS-brottare och landslagsboxare, och har enligt pressmeddelandet från Superior Challenge samlat på sig 30 års tävlingserfarenhet inom kampsport. Ska bli intressant att se hur publiken kommer möta Aziz när han kommer ut för sin första match på hemmaplan den 23:e november.

Motståndaren Jens Pulver hade en riktigt tuff uppväxt. Men med hjälp av kampsporten gick de till slut ganska bra för Amerikanen. Även Pulver kom från brottning in till MMA. Redan 1999 gjorde Pulver sin proffsdebut med en vinst mot Curtis Hill. På UFC 26 2000 gjorde Pulver sin debut för världens största organisation med en vinst på enhälligt domslut mot Joao Roque. Men karriärens höjdpunkt kom på UFC 30 när Jens Pulver besegrade Caol Uno för att bli UFC:s första mästare i lättvikt. En titel Pulver sen försvarade mot Dennis Hallman och BJ Penn innan han lämnade organisationen 2002. När Pulver sedan 2006 gjorde comeback i UFC efter varit i bland annat Pride FC gick de inte särskilt bra. Efter två raka förluster mot först Joe Lauzon och sedan BJ Penn fick Jens Pulver sparken från UFC. Efter de gick de inte särskilt bra för Pulver även om han kämpade till sig en titelmatch i fjädervikt när han fightades för WEC mot dåvarande kungen i viktklassen Urijah Faber. Den matchen slutade i förlust efter enhälligt domslut. Senast såg vi Jens Pulver vara en del av de bantamvikts grand-prix som arrangerades av One FC. Efter ha vunnit sin kvartsfinal på tekniskt domslut förlorade sedan Pulver i semifinalen mot vinnaren av Grand-prixet Masakatsu Ueda.

Båda de här killarna har släggor i nävarna och det kommer att bli en explosion när de möts. Matchningsmässigt är den här matchen otroligt intressant. Både Sami och Jens har brottningsbakgrund och förkärlek till boxning. Jens har riktigt mycket krut i nävarna och kommer alltid väl förberedd till en match. Sami som aldrig tävlat på hemmaplan i Göteborg ska göra sin sista match där hans idrottskarriär en gång startade, och är fast besluten att ge allt när buren stängs. Den här matchen kommer att bli internationellt uppmärksammad, och ingen i Scandinavium kommer att lämnas oberörd den 23:e november.” säger Superior Groups VD Babak Aghavali om matchen.

Ett möte mellan två riktiga veteraner i sporten och verkligen något att se fram emot.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer