Sverige-rapport från Mundials

Sveriges landslagscoach Ricard Carneborn har skickat en update för oss som vill följa det svenska landslagets resa till Mundials. Läs Ricards rapporter från Anny Hammarstens, Andreas Olssons och Maxine Thylins matcher här.

Mail från Ricard Carneborn 2011-06-04, 09:27

Hej

Här kommer en kort rapport från dagen som varit med landslagets utövare. Tyvärr en tuff första dag utan vinster. Har inte jättebra koll på övriga svenskar men det har inte varit några medaljer vad jag vet.

Maxine Thylin, Nacka Dojo, -64kg, lilabälte
Maxine lottades mot Angelica Galvao (fru till Andre Galvao, flerfaldig världsmästare). Maxine fick en dålig start med ett misslyckat guardhopp som resulterade i en öppen guard. Maxine arbetade sig dock in i matchen och attackerade bra från botten men Angelica hade bra försvar och fick istället 2st fördelar för försök till passeringar. Maxine hade riktigt bra chanser på slutet men lyckades inte fullfölja för poäng och de två fördelarna avgjorde till Angelicas fördel som sedan vann samtliga matcher överlägset och blev världsmästarinna.

Anny Hammarstwn, Katrineholm BJJ, -53.5 lila bälte
Anny hade lottats mot Elizabeth Tran som var en stark judotjej. Anny blev kastad och kom efter i poäng direkt men kämpade sig in i matchen och skapade två tillfällen för poäng för svep men blev kontrad och förlorade på en gi strypning från rygg.

Andreas Olsson, Hilti BJJ, -82.3, lila bälte
Andreas mötte Tiago Santos som direkt hoppade till djup halvguard. Andreas kontrollerade bra på topp men blev till slut svept och gick direkt på en kimura från botten. Tiago skyddade armen bra och på slutet när Andreas försökte avancera blev han passerad och förlorade på en gi strypning från rygg.


Imorgon lördag blir det spännande då alla våra höggraderade ska upp på mattan tillsammans med övriga världseliten. Martin Janson och Claes Weyde ställer även upp i öppna viktklassen för herrar och Tove, Ida och Maxine på tjejsidan. Senare på dagen startar de individuella viktklasserna och då ska Omid Azad, Gabriel Rosberg, Pilo Stylin och Mikael Marffy upp på mattan.
Mvh Ricard
Bifogad bild är när Maxines dräkt kontrolleras med Angelica Galvao i bakgrunden

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer