Om Fighter Magazine

På 80-talet hade kampsporten ett skamfilat rykte och var föremål för debattprogram under bästa sändningstid. Vi har nu kommit långt sedan ”kickers” och ”Kungen av kungsan”.

Kampsport har blivit folksport och målet med Fighter Magazine är att ytterligare normalisera kampsporten – det handlar om hård träning och kamp. Inte om machoideal. Fighter Magazine levererar alternativa nyheter, engagerande intervjuer, fördjupande reportage, hisnande historielektioner samt resor, kultur och livsstil – med fokus på kampsport. Via våra sociala media (Facebook, Instagram och Twitter) och via Fighterpodden låter vi dig träffa både kända och okända personligheter och intervjuar dem om deras kampsportserfarenheter, livet och favoritteknikerna. Och via FighterTV kan du streama kampsport dygnet runt. Allt med en god portion humor och självdistans. Vi kallar det kampsport i vardagen.

Välkommen till Fighter Magazine!

Kontakt: info@fightermag.se

 

Fighters om Fighter Magazine


Hanna Sillén

När jag började med kampsport var det i Fighter Magazine man kunde läsa om de stora profilerna och tävlingarna. De gamla svartvita numren luktar hand-skar och svettig träningslokal – och det var där dom låg, ordentligt tummade och sönderbläddrade. Roligast var det när man kunde läsa om någon träningskamrat eller instruktör på den egna klubben. Eller ett referat från en tävling som man själv varit på eller rent av deltagit i. Kanske stod det till och med några ord om mina egna prestationer!


Pernilla Johansson

Jag tycker att det är toppen att Fighter Magazineär tillbaka. Och minnen… Det var alltid hedrande att det skrevs reportage om det jag åstadkom. Det är ändå lite mer speciellt när det trycks, tycker jag. Kommer ihåg artikeln när jag skulle på Taekwondo-EM och det reportage som skrevs om min resa till VM-guldet. Eller de artiklar som handlade om Frysbox och vårt sociala arbete. Det var alltid positivt att läsa om andra kampsporter, hur de funkar och så – man fick koll helt enkelt!


Martin Lidberg

Jag minns Fighter Magazine som en tidning man kunde hämta både inspiration och ny kunskap ifrån. Det var också alltid en njutning att få läsa spännande reportage om våra största fighters i Sverige. Verkligen roligt att tid-ningen nu kommer tillbaka igen!


Rickard Nordstrand

Mitt första minne av Fighter Magazine är när jag såg Larry Lindvall på framsidan av tidningen typ 1999-2000, när han vunnit VM i Thailand. Då sa jag att jag själv skulle stå där en dag vacker dag. En riktigt så vacker dag har inte kommit ännu, men jag kämpar på…


Thabo Motsieloa

Fighter Magazine är inte en kampsportstidning – den är KAMPSPORTSTIDNINGEN!  I USA heter den The Ring Magazine och grundades 1922 – The Ring Magazine kallas The Bible of Boxing och ges fortfarande ut! Kanske kan Fighter Magazine ses som en svensk motsvarighet till The Bible of Martial Arts, som framtidens epitet. Skåningen Benny  Hedlund var en av de som tog kickboxningen till Sverige och grundade tidningen Svenska Fighter. Sen kom göteborgarna anförda av August Wallén och tog över stafettpinnen. Det markerade ett skifte från en traditionell syn på stridskonst och kampsport till en modern och pragmatisk syn. MMA gjorde sitt inträde i synk med de digitala medierna och tidningen blev allt mer och mer en nätprodukt. Nu kommer den tillbaka och jag kan bara lyckönska satsningen – det är vana tidningsmakare som ligger bakom och det vill till för att klara av att paketera reportagen och nyheterna. Tidningsformatet har fördelar som vi får hoppas att läsarna kommer upptäcka. Tidningar finns där på köks- eller soffbordet och kan läsas i omgångar. Jämfört med nätet är en tidning mer bestående och ofta mer djuplodande – vi tänker efter mer innan vi släpper texter till tryck, och dessutom är det svårt att radera texter i en tidning. Därför har jag vinden full av gamla nummer av Fighter Magazine och blir emellanåt lätt rörd när jag öppnar dem! Vi som har klubbar vet att tidningarna blir väl tummade och önskar alla fightingfans en välskriven och insatt produkt som vågar skrapa under ytan och vara informativ och kaxig på en och samma gång… Lycka till Fighter Magazine ni behövs!