DAZN Artikel

På fredag står ett EM-bälte på spel i Milano – DAZN sänder

DAZN väljer att fortsätta leverera galor ifrån norra Italien. Den här gången handlar det om ett EBU-bälte i cruiserviktsdivisionen på en gala som till stor del innehåller inhemska boxare. Galan går av stapeln i Milano nu på fredag och som tur är för oss europeiska fans går det på perfekt svensk tid, med start 19.30.

Fabio Turchi vs. Dylan Bregeon

EBU:s EM-bälte för cruiserviktare står just nu utan titelhållare, en sådan kommer organisationen få under fredagen, men först ska det göras upp. Fabio Turchi är hemmaboxaren som går in med favoritskapet och i en relativt svag viktdivision tillhör Europatoppen. Han har under sina 19 proffsmatcher bara åkt på 1 förlust som kom via ett delat domslut mot Irländaren Tommy McCarthy. Den gången handlade det om WBC:s internationella titel, som han då inte lyckades försvara. Alla matcher förutom en har varit hemma på italiensk mark, så fredagens match blir snarare en regel än ett undantag. Motståndet är dock ett av de tuffaste hittils i karriären, när fransmannen Dylan Bregeon tar resan över till Milano. Han är obesegrad som proffs, men har förutom en inhemsk titel ännu inte uppnått någon större merit. Det här blir hans första match utanför Frankrike och den har alla ingredienser för att bli 12-ronder värda att kallas huvudmatch.

Två obesegrade italienska Super-mellanviktare

Ivan Zucco och Luca Capuano har flera saker gemensamt. De är båda från Italien, boxas i samma viktklass, men mest speciellt är att de båda ännu inte förlorat en boxningsmatch från proffs. När de obesegrade boxarna gör upp på fredag är det en match på 10 ronder. I potten ytterligare ett bälte utan någon ägare, nämligen ett Italienskt bälte. Därför kan matchen ses som att det ska koras Italiens bästa Super-mellanviktare, då bakom stjärnan Daniele Scardina.

Galan kan ses här med start 19.30 på fredag!

Söndagskrönikan: Vatche ”Senan” Wartanian, (intervju) – Ibrahim Bakhtiari och Gallen vs Browne – Fighter Magazine

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer