Nyhet

Mellanviktsmästaren i boxning Marvellous Marvin Hagler har gått ur tiden

Det var en tagen och omskakad Michael Buffer som strax före huvudmatchen mellan Roman ”Chocolatito ” Gonzalez och Juan Francisco Estrada  i Dallas Texas i natt (tidig morgon svensk tid),  levererade den tråkiga nyheten att en av världens bästa mellanviktsboxare genom tiderna, Marvellous Marvin Hagler hade gått ur tiden blott 66 år gammal.

Förlusten till Leonard och kriget med Hearns 

Den omskrivne och populäre boxaren var världsmästare i mellanvikt mellan 1980-1987 och lade handskarna på hyllan för gott efter en ikonisk och evigt omdebatterad (jämn) match mot Sugar Ray Leonard på ”Caesars Palace outdoor Arena” i Las Vegas, Nevada 1987. Annars är Hagler kanske mest känd för sin brutala knockout (i rond 3) på legendariske världsmästarkollegan från Detroit, Thomas ”Hitman” Hearns 1985, matchen som blev känd och ihågkommen som ”The War” (se klipp nedan). Han erövrade VM-titeln genom en övertygande seger över Britten Alan Minter på Wembley, London den 27:e september 1980

Boxningsvärlden försattes i chock

Hagler gjorde proffsdebut 1973 och fick därefter ihop en fantastisk karriär som renderade honom 62 segrar blott 3 förluster och två oavgjorda med hela 52 segrar på knockout. Det var på legendarens välbesökta Facebooksida i natt som hans hustru Kay. G. Hagler skrev att hennes man hade gått bort i deras hem i Bartlett, New Hampshire.

Världen försattes mer eller mindre i chock när detta förkunnades på bred front. Marvellous Marvin Hagler som under karriären boxades utifrån Brockton, Massachusetts (men född i Newark, New Jersy), med ”The Petronelli  Brothers” i ryggen, gjorde ett oförglömligt avtryck i boxningshistorien och har en självklar plats i Boxningens Hall of Fame. En boxare som vi aldrig kommer att glömma!

Läs Philips artikel om tungviktsboxaren Tommy Morrisons tragiska öde här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer