Nyhet

Emil Flystam går EM-titel i England

Den 24:e Augusti har den 23-årige svenska thaiboxaren Emil Flystam, från Halmstad Muay Thai, chansen att titulera sig ICO European Champion i 72kg då han möter Joe Craven i Doncaster, England.

Emil Flystam är hemmahörandes på Halmstad Muay Thai står nu inför sitt livs utmaning. Den 24:e Augusti går han om en EM-titel på en gala i Doncaster, England. För motståndet står Joe Craven som för tillfället är rankad 1:a i Storbritannien och rankad 9:a på världsrankingen för WBC (Emils klubbkamrat Magnus Andersson är rankad 8:a på samma lista).

Emil som tidigare tillhörde Växjö Titans flyttade till Halmstad för ca 4 månader sedan. Sedan flytten har han haft förmånen att få träna med några av landets bästa fighters bl.a Samuel Bark och Magnus Andersson. Dessförinnan spenderade han nästa ett helt år i Thailand som fylldes av träning och matchande.

– Detta är bara början av min resa som proffsthaiboxare. Känner jag utvecklas enormt här på Halmstad Muay Thai och ska bli riktigt intressant och se utdelning på slitet man lägger ner. Jag vill testa mig själv mot dem bästa så att jag själv kan komma till toppen och mitt närmsta mål är att ta tuffa matcher för att sedan slå mig till toppen och vinna bälten, säger Emil Flystam.

Flystam är inte främmande för att gå tuffa matcher. På SM 2016 mötte han nuvarande klubbkamraten Samuel Bark i en tuff match som slutade med förlust på delat domslut. Han har även en snygg TKO vinst mot den erfarne dansken Mikael Lund från Mikenta.

Just nu ligger allt fokus på att träna hårt och förberedda sig på bästa möjliga sätt. Motståndaren är ett stort namn och en vinst mot honom kan ge Emil den skjuts han behöver för att ta sig till nästa steg i sin karriär. Detta blir dock den största matchen i hans karriär och hans första match om en proffstitel.

Galan som arrangeras av brittiska Science of 8 Limbs Promotion har flera välkända namn på fight cardet. Norskan Anne-Line Hogstad från Frontline Muay Thai i Oslo möter Rhona Walker från Skottland. Jazzy Parr (dotter till legendaren John Wayne Parr) möter det brittiska stjärnskottet Ellie Barker.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer