ArtikelNyhet

Fina jujutsubesked inför hemma-VM – Linda Lindström vann German open

Uppladdningen inför hemma-VM i jujutsu i Malmö i november är i full gång. Under helgen var det prestigetävlingen German Open, och flera stora svenska VM-hopp visade god form. En av dessa, Linda Lindström, vann sin klass.

Det blev en fin svensk helg under German open i jujutsu. Många framskjutna placeringar och en bra fingervisning om hur formen ligger till inför VM på hemmaplan i november.

“Jag är på rätt väg”
Fredrik Widgren vann fightklassen -77kg, Jonas Lund och William Seth-Wenzel kom trea. Dessutom knep Jennie Brolin en andraplats. Och comebackande Linda Lindström, som vann VM-guld för tio år sedan (också den gången i Malmö), svarade för en strålande tävling och vann sin klass.
– Jag fick gå fyra tuffa matcher men lyckades behålla fokus hela vägen. Jag är så stolt över dagens insats. Ett kvitto på att träningen ger resultat och att jag är på rätt väg för att sätta de sista detaljerna inför VM, sade hon.

Också Martina Gramenius gjorde ett finfint German Open och vann sin newazaklass i -70kg.

Talangerna Nisse Lindberg, Ella Jacobsen, Elias Djeghab och Emma Lette vann dessutom sina U-klasser under German Open. Det blev också några tredjeplatser på U-nivå för Elias Ingholt, Lovisa Schmidt och Madeleine Örenmark.

Text: Jonathan Broberg
Foto: teamswedenjujutsu.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer