ArtikelNyhet

Superior bjuder på titelmatch i tungvikt när organisationen firar 10-årsjubileum

Superior Challenge bjuder på titelmatch i tungvikt mellan två giganter, James ”Sledgehammer” McSweeney som möter Fernando ”Santo Forte” Rodrigues Jr. när organisationen firar 10-årsjubileum på Cirkus i Stockholm.

Superior Challenges tungviktstitel (-120,2 kg) har sedan ett tag tillbaka varit vakant men nu har dessa kolosser möjligheten att erövra den eftertraktade titeln.

James som numera bor och tränar i Thailand är i grunden en stående fighter med totalt 158 Muay Thai matcher varav 149 vinster, och totalt 45 K-1 matcher varav 42 vinster. ”Sledgehammer” balanserar upp sitt ”ground game” med ett svart bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Engelsmannen väger 118 kg och är 193 cm lång. Sedan hans proffsdebut i TV-serien The Ultimate Fighter säsong 10 under 2009 har han hunnit med att avverka totalt 33 pro MMA-matcher i världens största organisationer. Strax efter att James släpptes från UFC deltog han i Superior Challenge 8 mot Matti Mäkelä i lätt tungvikt och nu har den stora engelsmannen landat i sin rätta viktklass. 10 års erfarenhet som proffs och med ca 250 proffsmatcher i diverse olika kampsporter gör honom till en farlig utmanare av titeln.

Den andra titelutmanaren är Fernando Rodrigues Jr. som också har stående bakgrund inom Muay Thai och brunt bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu. Han är 6 år yngre än sin motståndare, väger 115 kg och är 190 cm lång, följaktligen är dessa två giganter ganska lika storleksmässigt. Brasilianaren debuterade som proffs under 2012 och har totalt 15 pro MMA-matcher varav 11 vinster. 8 av vinsterna är via KO, 2 via Submission och endast 1 vinst har gått till domslut. Fernando har erövrat flera tungviktstitlar i diverse olika MMA-organisationer och nu har han siktet inställt på Superior Challenges tungviktsbälte.

Babak Ashti, Grundare Superior Group International:

– Vi vill bjuda publiken på något extra nu när Superior Challenge firar 10 år på Cirkus den 19:e maj, och vad kan vara mer underhållande än två jättar och meriterade strikers på 120 kg muskler som gör upp om bältet? Den här matchen gör matchkortet komplett och jag ser verkligen fram emot den unika MMA-upplevelsen som vi har skapat för publiken på Cirkus. Gladiatorkänsla med lyxig inramning när MMA är som bäst.

Superior Challenge meddelar även att Papy Abedi som var planerad att tävla på Superior Challenge 17 blev tvungen att ställa in sitt deltagande pga. sjukdom.

Europas mest högkvalitativa MMA-gala Superior Challenge fyller 10 år och organisationen firar det genom en lyxig inramning av den 17:e galan som går av stapeln 19:e maj på Cirkus. Superior Challenge valde att ta in MMA i finrummet dels genom valet av denna anrika arena med möjlighet till exklusiva VIP- och Hospitality-lösningar. Men även via valet av Radisson Blu Royal Park Hotel som officiell hotellpartner, och platsen för invägningen, den nyöppnade exklusiva spa- och träningsanläggning Haga Health Club. Allt detta tillsammans utformar den lyxiga och kungliga känslan av galan som Superior Challenge eftersträvar.

Superior Challenge 17 kommer även att sändas live på Viaplay Fighting. 

Officiell invägning

18:e maj 2018, eventstart 16:00
Haga Health Club, Frösundaviks allé 15, 169 70 Solna

Superior Challenge 17

19:e maj 2018, insläpp 17:00, eventstart 19:00
Cirkus, Djurgårdsslätten 43–45, 115 21 Stockholm

Info superiorchallenge.com

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer