Nyhet

Ahmed Rossi: ”Jag möter alla som står i vägen för mina ambitioner”

Jag har alltid haft överskott av energi och kände att träningen gav mig ett lugn i kroppen.

Det var efter en provträning med sin vän som 25-årige Ahmed Rossi kom i kontakt med boxningen. Där började intresset växa. Efter en amatörboxningskarriär som har resulterat i 27 vinster, 8 förluster och 1 oavgjord match är det dags nu för honom att ta klivet in i proffsvärlden.

I tre år satsade Ahmed Rossi helhjärtat på amatörboxningen, men har alltid haft som mål att gå proffs. Många utomstående har påpekat att han haft proffsstil redan som amatör, så när Rossis tränare valde att sluta kändes det naturligt att övergå till nästa fas i karriären.

Ahmed tror att steget till att gå proffs handlar mer om ansvar, tid och resurser. Bland annat har det krävts fler läkarundersökningar, sökning av sponsorer och personer som kan hjälpa till med viktnedgång. Stilmässigt handlar amatörboxningen om att plocka poäng, men som proffs är det fler ronder och tunnare handskar.

Det kommer passa mig bra eftersom att jag redan som amatör alltid satsat på att avsluta matcherna.

På lördag, den 8 april, väntar proffsdebuten i Haninge. Ahmed har tränat väldigt hårt inför matchen med 10-12 träningar i veckan och mycket sparring. Han har även lagt ner tid på återhämtning.

Adrenalinet är på topp men samtidigt väldigt fokuserad.

25-årigen satsar mot världseliten, men det viktigaste är att ha roligt på vägen.

Jag har bestämt mig för att njuta av min proffskarriär.

Fyra snabba med Ahmed Rossi:

Mina förebilder är… mina föräldrar som har kämpat för att ge mig det livet jag lever nu.

Det som motiverar mig… är kärleken till sporten.

Mina framtida ambitioner med boxningen… är att en dag kunna leva på boxningen.

Någon jag drömmer om att få möta… är ingen speciell. Jag möter alla som står i vägen för mina ambitioner.

 

Foto: Privat.

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer