Nyhet

Adnan Atci: ”I slutändan är man ensam i ringen i en kamp man mot man…”

Adnan Atci. Ett namn som egentligen inte säger så mycket för den okunnige. En kille med hem i Haninge, och kommer från Sweden Top Team. SB&K:S Jonathan Broberg har Atci som guldtips i årets thaiboxning-SM i viktklassen -91 kg.

Adnan Atci hör jag väldigt mycket gott om. Stor, stark, tuff och bra rörelsemönster.

 

När datum och plats utannonserades för årets thaiboxnings-SM rådde det ingen tvekan om att Adnan Atci skulle vara med i startfältet. Haninge har varit ett hem för honom sedan födseln, och många barndomstimmar har spenderats i Torvallahallen där SM kommer att avgöras. Därför var det självklart att SM-debuten skulle ske just i år.

Det känns underbart. Det finns ingen bättre scen att ta hem ett SM guld på. När det blev klart att det ska avgöras i Haninge, min bakgård, min ort kunde inget stoppa mig. Det här blir mitt SM tänkte jag direkt, finns ingen chans att något skulle få stå i min väg. Jag bor en snabb rush ifrån hallen. Har hängt i hallen ända sen jag spela knattefotboll, badade med grabbarna på lördagarna i simhallen. Ska bli kul att få gå ut ur samma hall som badvakten jagade oss ut ifrån varje lördag som Svensk mästare.

Beslutet i sig var inte svårt, säger Adnan. Det är en turnering för att utse Sveriges bästa i varje viktklass. Vill man bli bäst måste man ta sig igenom de bästa. Svenska mästerskapen är en viktig turnering och ett SM-guld gör att man hamnar i rätt riktning i karriären.

Vill man ut i världen måste man först ha slagit de bästa i landet. SM är en port till den internationella scenen och en väg till att bli bäst i kontinenten och världen.

Jag tror på mig själv och vet att jag kommer lyckas, ingenting kan distrahera mig och jag har ett mål i sikte, jag ska bli bäst!

Kärleken till thaiboxningen är stor. Mycket tack vare att hela atmosfären kring sporten är fantastisk, tycker Atci. Den hårda träningen, linimentdoften i klubblokalen, gemenskapen och brödraskapet i klubben, att det är så många människor och faktorer som är inblandade uppladdningen inför tävlingar.

I slutändan är man ensam i ringen i en kamp man mot man med de 8 vapnen (Händer, armbågar, knän och ben).

25-åringen tränar med många framgångsrika namn inom sporten. Bland annat förra årets SM-medaljör i -57 kg Jonathan Zeray som vi också ser i årets startfält. Tillsammans har de laddat upp inför mästerskapet, med hjälp av resten av klubben. Tränaren Sargon har stor effekt, men också de välkända namn som vistas kring honom på Sweden Top Team. Gemenskapen på klubben och tränarens kunskap är något som Adnan är mycket tacksam för.

Jag tror det blir ett bra SM, det många bra namn med och tror på en stor publik eftersom det är i Haninge/Stockholm. Tror det blir ett jävla tryck. Det kommer smälla!
Foto: Sara Abouzeedan
Direktlänk till skribentens blogg här.
Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer