Krönika: Från socialbidrag till superstjärna

Conor McGregors resa har gått spikrakt uppåt. Hans kändisskap är stort och framgångarna många, men innan han kom med i UFC gick han på socialbidrag.

Jag träffade Conor McGregor för första gången i Stockholm inför hans debut i UFC. Jag kände till honom främst från Cage Warriors och hade specialstuderat honom då han varit en tilltänkt motståndare mot Niklas Bäckström en gång i tiden.

Vår reporter (på sajten Fightplay som jag då skrev för) Keyvan Zarea-Ganji gjorde en numera legendarisk intervju med en Conor McGregor i T-shirt framför en väldigt speciell väggmålning på fighterhotellet. I slutet av intervjun så lovade Conor, som var imponerad av Keyvans kostym och stil, att det här var sista gången man skulle få se honom i T-shirt.

Själv så passade jag på att snacka lite med den debuterande fightern på hotellet lite senare och det kändes direkt att något var speciellt med den här personen. Om han inte skulle lyckas så skulle hans personlighet ändå sticka ut. Det är lätt att i efterhand säga att känslan var att han skulle bli bäst i världen men så var inte fallet. Men att det var en potentiell stjärna rådde det ingen tvekan om.


Från Socialbidrag till detta

Conor berättade för mig att han gick på socialbidrag, att det varit tufft att få det att gå runt och att han hade väldigt stora mål. Han ville verkligen förändra bilden av kampsport. Inte bara på Irland utan i hela världen. Att göra debut i UFC och ha sådana idéer är förstås väldigt ovanligt. Många är glada över att bara komma dit. Missförstå mig rätt för även Conor blev överlycklig över att få ett kontrakt med UFC, men efter att han firat lite så var det stora tankar om framtiden som gällde.

Conor vann vinstbonus efter debuten och folk gillade hans stil, sätt att prata. Att han också kunde backa upp sitt snack skar sig till och med hos somliga.

Socialbidraget byttes mot ett liv i lyx och slår man upp ordet nyrik så hittar man en bild på Conor McGreogor. Somliga tycker det är coolt och andra blir äcklade av hans överflöd. Han har, i allting, alltid delat fansen i läger. Antingen så gillar man Conor eller så ogillas han. Väldigt få ser Conor som något ”Lagom”.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer