Nyhet

Fighter listar årets grapplingtävlingar

En grappler är aldrig riktigt off-season. Det finns alltid någon tävling på gång någonstans. Ta tillfället att kliva på mattan och känna ådrorna fyllas av adrenalin. Och till sist, förhoppningsvis, få näven lyft av domaren. Fighter listar några av de mest intressanta tävlingarna i närområdet.

ADCC Tournament 1, 19 mars

Sedan ett par år tillbaka använder sig Svenska submission wrestling-förbundet av ADCC-regler. Det är väldigt spännande och svensk fighters får gott om tillfällen att vänja sig vid regelverket under året. Den första chansen dyker upp den 19 mars. Platsen är Ellfolk Arena i Torshälla. Mer information hittar du här!

European Jiu-Jitsu No-Gi IBJJF Championship, 2-3 april

En av världens största tävlingar. IBJJF har under lång tid arrangerat tävlingar med och utan gi i Europa, och det är alltid en demonstration av sportens absoluta toppskikt. Men de är såklart inte reserverade för eliten. Alla kan ställa upp. Så anmäl dig nu på en gång. Det finns väl inte heller några invändningar mot att spendera några dagar i Rom? Mer information hittar du här!

Nordic Friends Open, 7 maj 

”At Friends with friends”. Nordic Friends Open arrangeras som namnet avslöjar på Friends arena. Tävlingen arrangeras samtidigt som Fitnessgalan är i full sving. Men räkna bort fitnesstävlingarna, utställningsbåsen och de övriga arrangemangen. Bara faktumet att allt utspelar sig på vår nationalarena med plats för 65 000 personer gör väl förmodligen Nordic Friends Open till den häftigaste tävlingsupplevelsen i Sverige. Mer information hittar du här!

ADCC Swedish Open 2016 – Summer Edition, 28 maj

Bara ett par månader efter den första ADCC-tävlingen kommer ännu en chans. Här skulle vi verkligen rekommendera att komma väl förberedd. Plockar du hem guldet i herrarnas öppna viktklass åker du hem med 5000 kronor i bagaget. Gör du likadant i damernas öppna kammar du hem 2500. Mer information hittar du här!

Swedish Open BJJ, 12-13 november

Förra året var tioårsjubileum för en av Sveriges största tävlingar. Nu är bollen i rullning igen för elfte gången i Stenungsund. Ren BJJ-tävling med IBJJF-regler. Här hittar du också barn-, ungdoms- och masterdivisioner. Och självklart måste du ge dig på den öppna viktklassen på söndagen också! Mer information hittar du här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer