Nyhet

Goyeram inför VM: Jag är ensam i truppen, men representerar hela landslaget

Herrarnas boxnings-VM i Doha, Qatar brakade igång igår och kommer att hålla igång tills den 15:e oktober. Clarence Goyeram (till vardags i Göteborg Team Box) är det svenska landslagets enda representant i turneringen, och klockan 14.15 idag kommer han att äntra ringen mot ukrainaren Yaroslav Samofalov i 69-kilosklassens sextondelsfinal.

”Det är lite tråkigt att vara utan mina lagkamrater.” säger Goyeram till TT

”Men jag ska representera dem ändå, boxas för dem.”

För Clarence del är inte bara medaljer som står på spel, utan även den ack så åtråvärda biljetten till OS i Rio de Janeiro som avlöper nästa år. Om Göteborgs-boxaren tar sig till semifinal är saken klar, annars återstår ytterliga två kvalturneringen där svenskan kan erhålla en plats i amatörboxningens absoluta finrum.

”Jag ska dit och göra mitt bästa, ta fram allt jag lärt mig och leverera på topp.” skriver den flerfaldige SM-vinnaren på Facebook.

”Jag är ensam i truppen, men jag kommer att representera hela landslaget. Jag vill tacka alla som peppat och stöttat mig till etthundra procent. Mer er kommer jag att gå hela vägen!”

 

VM:s officiella hemsida

Live stream

 

Fighterpodden avsnitt 57: Efter UFC Fight Night 160 & inför Excellence FC 2

Kommentarer