Nyhet

Ny intervju med Alexander Gustafsson inför hans titelmöte mot Daniel Cormier

Två förluster på de senaste tre matcherna är ett dystert facit för the Mauler och vanligtvis inte en situation som öppnar upp för en chans till en titelmatch. Han säger så själv, men också att han inte tänkte tacka nej när telefonen ringde och erbjudandet kom. Den 3e oktober smäller det igen med ny titelmatch under UFC 192 i Huston, Texas.

– Jag är en extremt dålig förlorare och förlusten mot Anthony Johnson tog mig lång tid att komma över. Nu har jag siktet inställt på den här matchen och att vinna mästarbältet från Cormier.

Samtidigt är Gustafsson tydlig med hur han ser på matchen.

– Vinner jag så kan jag kalla mig världsmästare, men för den sakens skull ser jag mig inte som bäst i världen. För att se mig som bäst i världen måste jag slå Jon Jones. Han har inte förlorat sin titel, utan blev fråntagen bältet.

Daniel Cormiers hittills enda förlust kom mot just Jones och Gustafsson har uppenbart studerat den ner på molekylnivå och refererar den ledigt. Han går in på hur Jones låste upp Cormier så han inte kunde få ut max av sitt främsta vapen, brottningen. Samtidigt är han en annan fighter än Jones och har själv andra vapen.

För att komma åt Gustafsson måste Cormier ta sig förbi sparkar, slag, armbågar och knän och även om han deklarerat att han gärna tar sig an matchen även stående är Gustafsson övertygad om att det är brottningen hans motståndare kommer söka.

alex-18

The Mauler är själv ingen oäven brottare och den ende som kastat Jon Jones.

– Mitt take down defence är bland de bästa och inför denna match har jag även varit i Tjetjenien och sparrat mot mycket meriterade brottare, VM- och OS-medaljörer. Annars har mitt training camp varit här i Stockholm. Även mitt camp inför matchen mot Jimi Manuwa hade jag hemma och det gick bra. Vi har bra resurser, ett bra gym och jag vill hellre förbereda mig hemma än att resa iväg.

Fighten mot Anthony Johnson gick i Stockholm och efteråt talades om att pressen på hemmaplan kom att påverka Gustafsson…

– Det är alltid roligare att vara på hemmaplan, men det är också tuffare med press. Nu åker jag över till Cormier. Hans territorium, bortaplan för mig och jag är underdog och det känns bra. Jag kommer ju vinna fighten, men jag ses som underdog.

Hur ser du på bantning inför match?

– Det är en av de tråkigare sidorna av gamet, men samtidigt något som måste göras. Det blir å ena sidan lättare när man får rutin på det, men samtidigt svårare ju äldre man blir. Jag har inga problem med det, jag ligger ett par kilo över matchvikt, men kan få ner det med ett par timmars arbete.

alex-14

Någon kommentar om doping och domen mot Nick Diaz som blev avstängd i fem år efter att ha testat positivt för att ha använt marijuana efter sin senaste match?

– Det är egentligen ganska enkelt. Jag tycker inte att några av de där preparaten är OK och det är bra att det bestraffas, men att han åker på en sådant hårt straff för att han rökt gräs och en massa andra fighters inte hamnar i närheten av den straffskalan tycker jag är orättvist. Jag kan inte sitta bredvid och titta på när det händer utan man ser igenom det. Det finns vissa som är lite mer favoriter och vissa som inte är det, men jag tycker alla borde bli bestraffade likadant.

AV PETER KJÄLLKVIST • FOTO ERIC JOHANSSON

En nysläppt preview hittar du här nedan:

Och en ny film av Unibet här:

 

Samt Alexander Gustafsson i TV4s i morgonsoffa hittar du här nedan:

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer