Nyhet

UFC 189: Mendes vs McGregor

Turerna har varit många kring UFC 189. Det har varit tvetydiga besked om Jose Aldos skada, och om huruvida han kommer att gå upp mot Conor McGregor den 11 juli i Las Vegas. Nu har det slutgiltiga beskedet kommit.

Jose Aldo skadade revbenen vid en sparringträning under förra veckan, och sedan dess har det varit oklart om han kommer att gå den tilltänkta matchen mot Conor McGregor den 11 juli för att försvara sitt bälte.

De brasilianska läkarna hävdade att Aldo hade fått en fraktur på revbenen, medan de amerikanska läkarna menade att det bara var blåmärken och broskskador. Slänger man sedan in uttalanden från Aldos tränare, Andre Pederneiras, där han meddelade att Aldo hade alla intentioner att delta i matchen tillsammans med att Chad Mendes befann sig i Las Vegas för att vara UFC:s back-up om Aldo drog sig ur – var förvirringen och nervositeten över att det här årets mest efterlängtade match inte skulle bli av total.

Men nu är det klart.

Aldo kommer inte att gå upp i oktogonen mot McGregor. Mendes kommer istället att möta McGregor den 11 juli på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas. De kommer då att slåss om interimbältet i fjädervikt.

Den man som varit mest sval under hela UFC 189-karusellen är Conor McGregor, som tidigt lovade att han skulle gå upp och gå match som bestämt – oavsett vem han skulle möta.

Business as usual.

AV MADELEINE GARTÈUS

Nedan ser du en intervju med Dana White och Conor McGregor.

En promotionvideo för UFC 189 är nu släppt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer