Nyhet

Frostig presskonferens mellan Jones och Cormier

I helgen brakar UFC 182 lös tillsammans med det efterlängtade mötet mellan Jon Jones och Daniel Cormier. De båda herrarna har haft en minst sagt frostig relation under hösten och de hade svårt att låta bli varandra även under tisdagnattens telefonkonferens.

Vad kommer att hända vid en förlust? Efter all hype och all uppståndelse?

– Jag har inte ens tänkt i de banorna. Inte för en sekund. Jag tänker inte acceptera det som min verklighet. För mig handlar det om att tro. Tro på att det här är möjligt – för allt handlar om det. Jag har full tilltro både till mig själv och till den här matchen, svarar Cormier.

 

Vad händer om du förlorar? Har du tänkt i de banorna, Jones?

– Absolut inte. Jag fokuserar på att vinna och ingenting annat. För mig handlar det att gå ut och göra det jag alltid har gjort. Njuta av ögonblicket och inse vilken gåva det är att få göra det här.

 

Vad gillar ni hos varandra, fighter till fighter?

– Jag gillar hans färdigheter, hans kreativitet och hans självförtroende. När man vunnit så många matcher i rad som han har gjort så förtjänar man ett visst mått av respekt. Det är svårt att inte beundra det, i en viss utsträckning. Det finns ett par saker jag gillar med honom. Inne i buren, säger Cormier.

Jones replikerar kort därefter.

– Jag skulle inte nödvändigtvis säga att det finns någonting som jag gillar med honom men jag tycker att han är en inspiration för andra som är byggda som honom vilket bevisar att man kan göra saker. Att det mesta beror på målsättning, vilja och hur du använder din kropp.

 

Efter allt som har hänt mellan er inför det här mötet finns det någon möjlighet att ni kan begrava stridsyxan och reparera er relation?

– Jag vet inte vad som kommer hända efter matchen, det spelar ingen roll för mig hur det än blir, svarar Cormier.

– Jag vet inte. Men, jag har en ganska bra relation till alla killar som jag har besegrat, avslutar Jon ”Bones” Jones.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer