Nyhet

Inför IRFA 7: Herdem Alacabek

Debutanten Herdem Alacabek kommer under lördagskvällen att göra sin första professionella MMA-match där han ställs mot Pawel Okonski, i 93-kilosklassen. ”Det finns ingenting att gnälla på”. Så sammanfattar han sin egen form inför den stundande matchen som också är hans första rankade match. – Resan för att stå här startade egentligen redan när jag började med brottning. Då var jag …

”Det finns ingenting att gnälla på”. Så sammanfattar han sin egen form inför den stundande matchen som också är hans första rankade match.

– Resan för att stå här startade egentligen redan när jag började med brottning. Då var jag 14 år, så den har varit lång. Självklart känns det bra att ha nått hit men i slutändan så är jag som alla andra som också ska tävla. Det är bara in och göra matchen.

Han beskriver sin träning fram till match som fokuserad och väl genomförd, vilket gör att han känner sig så redo som han om möjligt kunnat bli. Matchbilden blir aktuell först i buren.

– Det blir vila, fokus, sen slåss vi. Det är så det kommer se ut. Även fast det är min första proffsmatch så är det inte första gången jag tävlar så jag kommer ta det lite lugnt och läsa av honom och sen tar jag det som det kommer helt enkelt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer