Nyhet

Gina Carano vs Ronda Rousey i december?

Enligt Dana White så är en deal mellan UFC och Gina Carano snart i hamn och han ser en match mellan henne och Ronda Rousey i slutet på det här året.

På frågor om hur långt de har kommit i förhandlingarna svarade White så här när media träffade honom i Dublin inför UFC Fight Night 46:

”(Carano) borde vara signad nästa vecka”.

Matchen mellan Gina ”Conviction” Carano (7-1 MMA) och Ronda ”Rowdy” Rousey (10-0 MMA, 4-0 UFC) skulle eventuellt kunna gå på UFC 181 i Las Vegas den 6 december.

Enligt White så har Rousey varit drivande i frågan att signa Carano. White jämförde henne med hur Georges St-Pierre var när han var som mest påstridig vad gällde att få möta Nick Diaz på UFC 158.

White:

”Ronda har varit grym, och om det är matchen hon vill ha, då ska jag försöka få till den.”

Rousey har precis opererat sitt knä men förväntas återhämta sig snabbt. White pratade också lite om en eventuell titelmatch mellan de två och sade att även om det är fem år sedan Carano gick match så har hon tränat hela tiden även om hon såklart inte legat på samma träningsmängd som när hon fightades. Carano skall också ha sagt till White att hon väldigt gärna vill möta Rousey.

Carano har bara gått en match i 135 pounds och det var i hennes MMA-debut 2006. Resterande matcher gick hon i 140-145 pounds. Efter senaste matchen (mot Cristiane ”Cyborg” Justino 2009) har Carano gått över till att satsa på en Hollywood- och filmkarriär. Hon har bland annat synts i action thrillern ”In the Blood”.

På frågan om en deal med UFC kommer vara lukrativ för Carano sade White:

”Hon kommer antingen tacka ja till den nollan eller tacka nej till den nollan.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer