Nyhet

Sverige på Amatör MMA VM Dag 4: Vinst till både Joel Moya & Jimmie Jensen

Idag är det den fjärde dagen av världsmästerskapet i amatör MMA och 10 semifinaler står på programmet. Det svenska landslaget stod för en mycket stabil insats i sina två matcher.

Joel Moya mötte Chester från UK. Joel dominerade rond ett. Chester dominerade rond två knappt. Joel dominerade rond tre. Joel Vinst på domslut och är därmed i final (bild ovan, fotograf Martin Janson). Finske Illikainen vann den andra semifinalen mot Liga från Belgien på rear-naked-choke så det blir nordiskt i finalen i Fjädervikt.

Jimmie Jensen gick mot Bletio från France i lättvikt. Jimmie dominerade både rond ett och två såväl stående som med ground ‘n pound. Jimmie dominerade även rond tre med positionsarbete ovanifrån. Vinst på domslut för Jimmie. Han möter Mariscal från USA i finalen. Mariscal har kanske varit hela mästerskapets mest explosiva och drivande fighter. Det blir en kamp mellan Mariscals explosivitet och hetta mot Jensens precision och kyla.

Sverige har nu fyra tävlande i final. Med ett brons sedan tidigare i Alexander Pärleros så har Sverige nu chans på fyra guld och ett säkrat brons.

Finalister
Gabriella RIngblom
Jill Holmström
Joel Moya
Jimmie Jensen

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer