Nyhet

Media i Australien rasar efter Mike Goldbergs blunder på UFC Auckland

Under sändningen från UFC Auckland gjorde Mike Goldberg bort sig, inte bara en gång, utan två, när han presenterade en av Nya Zeelands största idrottsstjärnor genom tiderna.

Skribenterna på News.com.au, Australiens största nyhetssite på nätet, var inte nöjda med Mike Goldberg efter hans, episka, misstag som de kallade det. På första sidan på nätupplagan kunde man i helgen läsa följande i en artikel:

Den amerikanska kommentatorn spädde på bilden av den amerikanska stereotypen när han, uppenbart ignorant vad gäller andra länder, annonserade: ”Här hos oss ikväll finns ingen mindre än Jonah Lomu från All Blacks, en av de främsta fotbollsspelarna i AFL.”

Jonah Lomu är inte en av våra största AFL-spelare men däremot en av de bästa och mest kända Rugbyspelarna i världen. Rugby, sporten som alla från All Blacks tävlar i.

Kommentatorn tog inte bara fel på sport utan uttalade dessutom Lomus efternamn helt fel och kallade honom ’Jonah La-boo’

För att reda ut tabbarna så uttalade Goldberg inte bara en av Nya Zeelands största idrottsstjärnors namn helt fel utan klantade också till det vad gäller vilken sport stjärnan faktiskt utövat.

AFL, vilket var vad Goldberg sade, står för the Australian Football League. Goldberg pratade alltså om fel idrott till att börja med.

Vidare anses Jonah Tali Lomu vara en av Rugbyns allra första superstjärnor, han har haft stort inflytande i sporten och blev invald i the Internatinal Rugby Hall of Fame 2007 och i IRB Hall of Fame 2011. IRB är det Internationella Rugby Rådet som uppmärksammar särskilda prestationer och insatser inom sporten.

Vilken idrott det handlade om och personens korrekta namn är kanske några av de fakta Goldberg borde ha kollat upp innan han presenterade idrottsstjärnan, i sändning?

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer