Nyhet

Bellators grundare Bjorn Rebney lämnar och Scott Coker tar över

Spike TV meddelade att Bjorn Rebney och hans partner Tim Danaher lämnar företaget med omedelbar verkan. Den före detta Strikeforce VD:n Scott Coker tar över Rebneys position.

Enligt uppgift är anledningen olika syn på den strategiska riktningen även om ingen officiell uttalande om varför organisationens grundare och VD nu lämnar Bellator.

Rebney uttalar sig om sitt livsverk Bellator som hållt 121 galor och som anses som världens näst största organisation efter UFC.

“It is with bittersweet emotions that I announce that I am leaving the company I founded. I have great pride in having turned my vision into reality, a thriving business with television distribution to over 140 countries around the world, a partnership with one of the world’s largest entertainment giants and wide array of sponsors, partners and strategic allies all over the globe.

This has been a wonderful eight plus years of creation, development and success. I will miss the courageous, strong and dedicated fighters I have had the pleasure of promoting, and equally, I will miss the incredibly hard working, remarkable team that has become a family for me over the years. Viacom and Tim and I differed in our views of the right strategic direction for Bellator, but Tim and I both wish them well.”

Rebney lyckades teckna TV-avtal först med ESPN och därefter med Viacom. I samband med att Viacom började sända galorna köpte man även upp majoriteten av aktierna i företaget 2011. Sändningarna togs över av Spike TV.

Den före detta Strikeforce-grundaren Scott Coker har blivit utsedd att ta över efter Bjorn Rebney.

Spike TV meddelade också att man eventuellt kommer frångå det tidigare turneringsformatet i Bellator.

“We are excited to have Scott Coker lead us in a new direction as we evolve the league format from a tournament-based organization to a more traditional model with big fights,” sa Spike TV:s president Kevin Kay.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer