Nyhet

Dubbla guld för Pascal Mazza Ramsby på Danish Open i BJJ

22-åriga Pascal Mazza Ramsby vann guld på Danish open nu i helgen som var. Både i sin egen viktklass och i den öppna. Alla matcher avslutades på submission. Detta var Pascals första tävling som brunbälte och även första tävlingen efter sin comeback. Pascal både tävlar och tränar under Peter Blackwell på MMA Alliance, Malmö.

Pascal Mazza Ramsby har bland annat 4 EM-guld, ett VM-silver samt en hel del meriter från alla våra tävlingar i Norden.

Detta var första tävlingen på 3,5 år för Mazza Ramsby som gick i väggen och han har varit borta från all tävling under en lång period.

Allting blev bara för mycket under en period, så hans kropp gav vika helt och hållet. Under en 3 års tid kämpade han regelbundet med att hitta rätt läkare för att få den hjälpen han behövde, men han blev bara runtskickad och ingen ville riktigt lyssna på hans historia. Då han aldrig gav upp hoppet så provade han ändå gång på gång att träna men kroppen reagera likadant hela tiden. Immunförsvaret rasade och Pascal blev sängliggandes. Det typiska svaret han fick från läkarna var “Du får lägga ner din träning!! Din kropp är inte gjord för att träna hårt”. Kanske inte det en 19-åring som dedikerat hela sitt liv åt sporten behöver höra när han mådde som han gjorde.

Efter mycke om och men så ficka han rådet av en kund att han bör uppsöka en tandläkare då han såg att Pascal pressade ihop sina käkar. Mycket väl stämde detta och tandläkarna var helt övertygade om att problemen berodde på att Pascla pressade ihop sin käkar enormt mycket efter all stress. Detta påverkar då hela kroppen och därav anledningen till att han har varit helt utslagen och sjuk så pass länge. Efter en veckas användning av rätt bettskena och speciella övningar för att få käkarna avslappnade så var Pascal tillbaka på mattan igen!

Under tiden Pascal var sjuk så utbildade han sig till Personlig tränare och satsade på att hjälpa andra folk att nå deras drömmar och mål här i livet. Nu har han öppnat “Fightstudio” där han fokuserar på kampsportsinspirerad funktionell träning för både elitidrottare, motionärer och även funktionshindrade! Konceptet han kör i studion har hjälpt honom enormt mycket nu inför tävlingen för att komma igång ordentligt under 3 månader och han har verkligen kunna få tillbaka sin explosivitet och sin styrka kroppen, vilket alltså ledde till dubbla guld på Danish Open.

MMA är självklart något som lockar och när tiden är mogen så tänker han satsa på svenska shootfightingligan och prova sina vingar där. Men först och främst så har han en BJJ-värld att ta sig tillbaka till och sikta på tyngre meriter.

Efter tävlingen i Danish open sa Pascal till alla sina närmsta och grabbarna på klubben “Jag gav aldrig upp och kommer aldrig göra det heller! Ingenting är omöjligt” och tackade för allt stöd han fått under sina jobbiga år. Förhoppningsvis blir han en stor inspiration och bevisar att så länge man inte ger upp så har man inte förlorat! “Ingenting kan få ta mina drömmar ifrån mig”, säger han.

Fighterpodden avsnitt 66: BJJ-fenomenet Elina Moestam berättar om sin kampsportskarriär

Kommentarer