Nyhet

Ceder – Halmstads hemmahopp på VM i karate

Sveriges Sebastian Ceder från Halmstad tävlar i disciplinen kumite (fighting), i klassen U 21 (under 21). Från att börjat träna karate som 7-åring vann han junior-SM första gången vid 17 års ålder. 2011 kallades han till landslaget för att tävla i lag på EM i Schweiz – en väg som ledde till en plats i VM-truppen.

Hur förbereder han sig nu inför konkurrensen på ett världsmästerskap?

— Formen har aldrig varit bättre! Jag gjorde ett formtoppnings-schema tillsammans med mina klubbtränare (Slafko och Peter Jumrukovski) i början av augusti. Sedan dess har jag jobbat efter det så gott jag kunnat och jag har känt att de tävlingar jag kört i höst har gått bra. Jag har varit på träningsläger i Turkiet med truppen nu sista veckan innan JVM och fått massa bra utbyte – jag har en bra chans, hade jag inte haft det så hade jag inte fått åka.

Hur kombinerar du ditt elitsatsande med studier och socialt umgänge?

— Det är en jobbig bit att pussla, men de flesta lärarna har förståelse och vi har en bra dialog om upplägg. Med familj och vänner så försöker jag alltid hitta tid, för att jag mår bra och blir glad av att umgås med dem. Mår man bra så kör man bra!

Info om mästerskapet.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer