Nyhet

Svenska framgångar vid Spanien GP i brottning

Sveriges brottningsdamer firade stora framgångar vid Spaniens brottning grand-prix.

Näst sista brottningstävlingen (Grand Prix of Spain) för damlandslaget inför årets VM gick under helgen av stapeln i Madrid, Spanien. Sverige hade tre tävlande på plats, Fredrika Petersson (-51 kg), Sofia Mattsson (-55 kg) och Henna Johansson (-63 kg). Tävlingen använde också de nya reglerna med matchtiden på 3+3 minuter och enligt Svenska brottningförbundets rapport ska matchtiden gynnat de svenska brottarna.

Bäst gick det för Sofia Mattsson som vann guld i sin viktklass efter att i finalen besegrat Helen Maroulis, USA på tekniskt fall. Mattsson imponerade stort genom hela turneringen efter vunnit sina första två matcher på fall och i semifinalen besegrat Polskan Roksana Zasina på tekniskt överlägsenhet.

Henna Johansson kom hem från tävlingen med ett brons efter att i bronsmatchen besegrat Kanadensiskan Justine Bouchard med 5-2. Efter en stark start blev till slut Colombias Jackline Renteria för svår för Johansson i semifinalen.

Tyvärr för Fredrika Pettersson blev hon oplacerad efter att ha förlorat direkt i sin första match mot OS-femman i -48 kg Isabelle Sambou, Senegal efter ha tappat ledningen i andra perioden av matchen. När sedan Sambou blev utslagen i semifinalen fick Petersson inte heller chansen i återkvalet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer